Valilik Makam Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, 2025 yılı içerisinde yürütülen çalışmalar ele alınırken, 2026 yılında hayata geçirilmesi planlanan projeler de istişare edildi. Toplantıda; üretim faaliyetlerinden bal ormanlarına, ağaçlandırma çalışmalarından altyapı yatırımlarına, orman yangınlarıyla mücadeleden ORKÖY desteklerine kadar birçok başlık detaylı şekilde değerlendirildi.
Yapılan sunumlarda, 2025 yılı içerisinde il genelinde yaklaşık 200 bin metreküp endüstriyel odun üretiminin gerçekleştirildiği, binlerce orman köylüsüne yakacak odun temin edildiği ve 4 milyondan fazla fidanın toprakla buluşturulduğu belirtildi. Ayrıca bal ormanları, tıbbi ve aromatik bitki bahçeleri, orman yolları ve koruma faaliyetleriyle Yozgat’ın orman varlığının sürdürülebilirliğinin güçlendirildiği ifade edildi.
Toplantıda ORKÖY projeleri kapsamında da önemli destekler sağlandığı vurgulanarak, 243 aileye 60 milyon TL’yi aşan hibe ve kredi desteği verilerek kırsal kalkınmaya katkı sunulduğu kaydedildi.
Vali Mehmet Ali Özkan, yürütülen çalışmaların Yozgat’ın doğal zenginliklerinin korunması ve geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, orman teşkilatı başta olmak üzere emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Özkan, önümüzdeki dönemde de çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve planlı ormancılık faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
/ Osman Tolga YILMAZ
Ormancılık faaliyetleri masaya yatırıldı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan başkanlığında, Yozgat, Akdağmadeni ve Çayıralan Orman İşletme Müdürlerinin katılımıyla, il genelinde yürütülen ormancılık faaliyetlerinin değerlendirildiği kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.
