Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keven: Yüksek borçlanma krizin asıl sorumlusudur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, ülke ekonomisinin içinde bulunduğu asıl durumun yüksek borçlanmadan kaynaklandığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, ülke ekonomisinin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, ülke ekonomisinin içinde bulunduğu asıl durumun yüksek borçlanmadan kaynaklandığını söyledi.
CHP Milletvekili Ali Keven, yaptığı açıklamada, ülke ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Keven, açıklamasında şunları kaydetti: “Ülkemizin geçtiği bu ekonomik buhran döneminde tüm yurttaşlarımızın birlik olması büyük önem taşımaktadır.
Özellikle çalışan kesimin, esnaflarımızın, ticaret insanlarının, çiftçilerin zararlarını minimuma indirecek önlemler alınmalıdır. Dolarla yapılan yüksek borçlanmanın nelere mal olabileceği uyarılarına geçmişte kulak asılmamışsa da gelecekte aynı hatalar tekrarlanmadan içimizde ki birliğide sağlayarak bu günleri atlatacağız. Ancak döviz bozdurma çağrıları sonucunda da kayda değer bir yönelim olmadığını görüyoruz. Sade vatandaşın birkaç dolarını bozdurması güzel bir davranış ancak asıl büyük rezervleri ellerinde bulunduranlara karşı bir yaptırımda bulunulmalıdır. Maalesef biliyoruz ki bu dolar rezervleri Yozgat’ta değil.”
YOZGAT’IN YASTIK ALTINDA MAALESEF BORÇ SENETLERİ VAR
Yozgatlıların yastık altında maalesef borç senetleri olduğunu söyleyen Keven, “Yastık altında ki dolarınızı bozdurun diyorlar ancak Yozgat halkının, esnafının, çiftçisinin yastık altında ne yazık ki sadece Esnaf Kefalet borçları, Ziraat Bankası kredi borçları ve Tarım Kredi borç senetleri bulunmaktadır. Gece gündüz bu borçları nasıl ödeyeceklerinin hesabını yapmaktadırlar.
Ülke kaynaklarının daha verimli kullanılması ve tüm ülkeye adilce dağıtılması elzemdir. Dolar üzerinden yapılan anlaşmalar acilen gözden geçirilmelidir. Kaynaklarımız bu süreçte verimsiz mega projelere değil esnafa ve KOBİ’lere bu durumdan çok fazla zarar görmemeleri için ayrılmalıdır.”ifadelerini kullandı.

Reklamı Geç