""

Pide ve Parmak Çörek’e 25 kuruş zam yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 08:42

Pide ve Parmak Çörek’e 25 kuruş zam yapıldı

Yozgat’ın yöresel ekmeği olan Parmak Çörek’e ve pide’ye 25 kuruş zam yapıldı. İnsanların en fazla tükettiği gıdaların başında gelen pide ve parmak çörek’e zam yapılması vatandaşların da tepkisini çekti.

Pide ve Parmak Çörek’e  25 kuruş zam yapıldı
Son Güncelleme :

13 Eylül 2018 - 9:49

Yozgat’ın yöresel ekmeği olan Parmak Çörek’e ve pide’ye 25 kuruş zam yapıldı. İnsanların en fazla tükettiği gıdaların başında gelen pide ve parmak çörek’e zam yapılması vatandaşların da tepkisini çekti.
Türkiye’de buğday üreten iller arasında ilk 5 il arasında yer alan Yozgat’ta hububat fiyatları yıllardır aynı oranda seyrederken ekmeğe zam yapılmasını doğru bulmadıklarını belirten vatandaşlar, “Belki fırıncılarımızda kendine göre haklı elektrik ve diğer girdi maliyetlerindeki artıştan dolayı pide ve parmak çörekte fiyat artışına gitmişler. Fakat daha öncede ekmeğin gramajını düşürerek zam yapılmadığı konusunda biz vatandaşların en fazla tükettiği ekmeğe bir nevi gizli zam yapmışlardı. Yakında diğer ekmek çeşitlerine de zam gelirse sürpriz olmaz.”diye tepkilerini dile getirdi.
Zeynep Taşkın, isimli vatandaş eşinin işsiz olduğunu ve kendisinin evi geçindirdiğini belirterek, “Yozgat nüfusunun yüzde 70’i ekonomik anlamda geçimini güçlükle sürdürüyor. Günlük 9 ekmek alıyorum. Pide ve parmak çörek zaten almıyorum. Ama yakında normal ekmeğe de zam yapılacağı söyleniyor. Eğer zam yapılırsa bizim gibi dar gelirli aileler daha da sıkıntı yaşayacaktır. Şuan marketlere bile yaklaşılmıyor. Bir poşet bir şey alsak 100-150 lirayı buluyor. Allah sonumuzu hayır eylesin.”dileklerinde bulundu.
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Başkanı Latif Altın’da pide ve parmak çörek zammı ile ilgili yaptığı açıklamada, pide ve parmak çöreğin özel üretim kapsamına girdiğini belirterek, “Bu ürünler özel üretim kapsamında değerlendiriliyor. Simit, poğaça gibi ürünlerle birlikte değerlendiriliyor. Ekmek kapsamında yer almıyor.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.