""

Zararsız:Engellilerin asıl destekçisi toplum olacaktır « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 06:51

Zararsız:Engellilerin asıl destekçisi toplum olacaktır

Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Hak-İş İl Başkanı Ferman Zararsız, engelli bireylerin topluma kazandırılmasında herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, engelli vatandaşların asıl destekçisinin toplum olması gerektiğini söyledi.

Zararsız:Engellilerin asıl  destekçisi toplum olacaktır
Son Güncelleme :

03 Aralık 2016 - 7:00

Sendika İl Temsilcisi Ferman Zararsız ve Yozgat Şubesi Engelliler Komite Başkanı Bekir Aksoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada engelli vatandaşların sorun ve isteklerine dikkat çekti.
Zararsız, açıklamasında şunları kaydetti: “Engellinin karşılaştığı ‘engelin’ temelinde, sahip olunan ‘özür’ değil; toplumun engelliye karşı geliştirdiği ‘engelleyici tutumlar’ yatmaktadır. Engelliler engelsiz bir yaşamı hak etmektedirler. Bunun için toplumsal yaşama tam katılımın önündeki her türlü engel kaldırılmalı ve eşitlik ilkesi gereğince yaşamın tüm alanlarında desteklenmelidirler. “Kimsenin yarın engelli olmayacağının garanti edilemeyeceği” gerçeğinin sık sık anımsatılması üzerine bina edilen, korkuya dayalı davranışlar yerine; başkalarına karşı da sorumlu olduğumuz bilinci konulmalı ve bu bilincin gereği olan kamusal sorumluluklar yerine getirilmelidir.Engellilerin asıl destekçisi toplum olacaktır. Bu nedenle bir yandan engellileri toplumla uyumlaştırmaya çalışırken diğer yandan da engelli olmayanlara, engellilerin dünyası, koşulları, ihtiyaçları tanıtılmalıdır. Uyum, iki yönlü olursa başarı sağlanabilecektir. Sorun; toplum olarak, devlet olarak, işveren olarak, işçi olarak, sivil toplum olarak, aile olarak, engelli olarak hepimizin sorunudur.”
Yozgat Şubesi Engelliler Komite Başkanı Bekir Aksoy’da yaptığı açıklamada, 3 Aralık’ın kutlamalarla değil, engellilerin sorunlarının konuşulacağı ve çözüm yollarının aranacağı bir gün olmasını temenni etti. Aksoy, “Hizmet -İş Sendikası olarak bulunduğumuz “Genel İşler” işkolunda çalışan Engellilerimize doğrudan sahip çıkabilmek, onlarla birlikte “ortak duyarlılık oluşturmak”, toplumumuzdaki genel duyarlılığa ilaveten Yerel Yönetimlerde ve Sendikamız üyelerinde “özel duyarlılık” oluşturmalıyız. Engellilerin çalışma hayatına katılımını sağlamayı, ayrımcılıktan uzak, engellinin insan hak ve özgürlüklerine, sosyal güvencesine sahip çıkacak bir yapının oluşturulması gerektiğini vurguluyoruz. İnsanlar arasındaki ayrımı hiçbir zaman kabul etmedik, etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.