Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferans, yoğun ilgi gördü

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum günü münasebeti ile kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası dolayısı ile program düzenlendi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum günü münasebeti ile kutlanan Mevlid-i

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum günü münasebeti ile kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası dolayısı ile program düzenlendi.


Büyük Sinema Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Yozgat Valisi Kadir Çakır, Belediye Başkanı Celal Köse, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, POMEM Müdürü Zafer Kişi, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Müftüsü Salih Sezik, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, müftlük personeli ve vatandaşlar katıldı.


Vali Kadir Çakır, yaptığı konuşmada; Mevlid-i Nebi’nin Peygamber Efendimizin Doğum Günü olduğunu vurgulayarak, Efendimizin hayatını bir günle değil bir ömre yaymak gerektiğini söyledi. Vali Çakır, “Sözlerime başlarken, bizleri yoktan var eden Rabbimize hamd, yarattıklarının en şereflisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammet (S.A.V)Efendimize salatü selam ediyorum. Peygamber efendimizi hayatımızın bir gününe değil, hayatımızın geneline yaymak gerekir. Allah, Peygamber Efendimizi bizlere önder ve örnek olarak göndermiştir. Bizim kitabımız Kuranı Kerim, Peygamberimizde Hz. Muhammed’dir. Her ikisine de bizim sımsıkı sarılmamız gerekir. Bunu birbirinden ayıramayız. Allah bizleri kendi yolundan ayrılmayanlardan eylesin. Bizleri Peygamber Efendimizin şefaatine nail olan kullarından eylesin.” dedi.


Konuşmanın ardından, Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven moderatörlüğünde, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Dündar ve Develi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferans verdi.

Reklamı Geç