Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bozok Üniversitesi’nden Testi Günü etkinliği

Erdoğan Akdağ Kampüs Yerleşkesi Merkez Yemekhanesi önünde Yozgat’ın plakası olan “66” rakamıyla oluşturulan ocakta, sembolik olarak 24 testi pişirildi.

Erdoğan Akdağ Kampüs Yerleşkesi

Bozok Üniversitesi tarafından akademik ve idari personel ile öğrencilerin, şehrin yöresel lezzeti, desti kebabını tatmaları için “Desti Günü” etkinliği düzenlendi.

Erdoğan Akdağ Kampüs Yerleşkesi Merkez Yemekhanesi önünde Yozgat’ın plakası olan “66” rakamıyla oluşturulan ocakta, sembolik olarak 24 testi pişirildi.
Rektörlük tarafından kentin kültürünü tanımaları ve yöresel lezzetlerini tatmaları amacıyla eğitim gören 6 bin öğrenciye desti kebabı ikram edildi. Desti kebabının nasıl yapıldığını ve pişirildiğini merak eden öğrenciler ise ocağa odun atarak kebabın pişirilmesine yardım etti. Pişirildikten sonra testisi kırılarak çıkarılan kebap, damaklarda unutulmaz bir lezzet bıraktı.


Etkinlik sonrası bir açıklama yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Türkiye’nin birçok şehrinden üniversitemize gelen öğrencileri, Yozgat’ın güzel lezzetleri ile buluşturmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Yozgat’ın geniş bir yemek kültürü olduğuna vurgu yapan Rektör Karadağ, bu tür etkinlikleri yapmadaki asıl amacın öğrenci memnuniyetini artırmak ve Yozgat Bozok Üniversitesi camiasını kaynaştırmak olduğunu söyledi.
Her öğrencinin bir kültür elçisi olduğuna dikkat çeken Rektör Karadağ: “Öğrenci memnuniyeti odaklı sosyal ve kültürel etkinlikleri artırarak, öğrencilerimizin Yozgat Bozok Üniversitesine dair güzel anılar biriktirmeleri ve mezun olduklarında Yozgat’ın birer kültür elçileri olarak ayrılmalarını istiyoruz” dedi.


Karadağ, bu tür etkinliklerin devam edeceğini vurgulayarak şunları söyledi. “Arabaşı, madımak, tandır kebabı gibi bu coğrafyaya ait nice lezzetlerimiz var. Biz zaman zaman öğrencilerimizi yöresel yemekleri ile buluşturarak şehrin kültürel değerlerini içselleştirmelerini ve tanımalarını hedefliyoruz.”


Marka bir üniversite olmak gibi hayalleri olduğuna dikkat çeken Karadağ: “Marka üniversite olabilmenin de bir yol haritası var. Onlardan bir tanesi de öğrenci memnuniyetini sağlamak. Biz bu memnuniyeti sağlamak için her türlü çabayı gösteriyoruz.” diye konuştu.
Öğrenciler, Rektör Karadağ ile birlikte pişen desti kebabını testisini kırarak birlikte tattılar.

Reklamı Geç