""

Ebelere doğum yaklaşımlarla bakış eğitimi verildi « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 10:03

Ebelere doğum yaklaşımlarla bakış eğitimi verildi

Yozgat ve Sorgun Devlet Hastanelerinde görev yapan ebelere 10 gün süren “ Doğuma Güncel Yaklaşımlarla Bakış Eğitimi” verildi.

Ebelere doğum yaklaşımlarla bakış eğitimi verildi
Son Güncelleme :

25 Ocak 2017 - 7:00

Eğitimde; ebelik mesleğinin önemi, ebelik mesleğinin felsefesi, etik yaklaşımlar, normal doğumun anne ve bebeğin sağlığına katkıları, doğum eylemi, doğum eyleminde ebenin rolü, ebelik uygulamaları, doğum sırasında nefes ve beden egzersileri, doğum pozisyonları, doğum sonrası bakım anlatıldı, doğumhane uygulamalı da yapılan eğitim sonrası değerlendirme yapıldı.
Eğitim sonunda ebelere katılım belgesi verildi. Eğitimlerde 5 gün pratik, beş gün ise doğumhanede uygulamalı, doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi konularına değinildi. Eğitimler,Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Yrd. Doç.Dr. Özlem Duran Aksoy, Yrd. Doç.Dr. Z.Burcu Yurtsal, Yrd. Doç.Dr. Gülbahtiyar Demirel, Yrd. Doç.Dr.Mine Bekar, Yrd. Doç.Dr. Gülseren Dağlar, Yrd. Doç.Dr. Büşra Cesur, Arş. Gör. Sultan Uçuk ve Arş. Gör. Nurdan Kaya, tarafından Genel Sekreterlik Eğitim Salonunda verildi. Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada, vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmeti sunulması noktasında bu gibi eğitim seminerlerinin önemli olduğunu söyledi. Dr. Kurca,“ Yozgat ve Sorgun Devlet Hastanelerimizde görev yapan ebe arkadaşlarımıza, faydalanabilecekleri ve farkındalık oluşturulması için vermiş olduğumuz eğitimleri tamamlamış bulunmaktayız. Doğum hizmeti sunulan hastanelerimizde ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi, sunulan hizmet kalitesinin artırılması için eğitimlerimiz düzenli olarak devam edecektir.
Eğitim sürecinde desteklerini esirgemeyen Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumumuza, Cumhuriyet Üniversitesinden gelen hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.