Çekerek ilçesinde cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet cenaze aracı hizmete girdi.
Çekerek İlçesine yeni bir cenaze aracı kazandırdıklarını dile getiren Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır,” Belediyemiz araç parkuruna kazandırdığımız soğutmalı cenaze nakil aracı ile vefat eden vatandaşlarımıza son görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Çekerek Belediyesi olarak halkımızın en zor günlerinde yanında olmak, acılarını paylaşmak ve belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getirmek için yeni bir cenaze taşıma aracını belediyemiz filosuna kattık. Yeni aldığımız cenaze taşıma özelliğine sahip bu araç, son derece modern dizayn edilmiş, ısı kaybını önleyici soğutma sistemine yani morga da sahiptir. Şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Çakır,” Mezarlık çevresini genişleterek taziye evi yapacağız. Seçim sürecinde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ilçe mezarlığımıza yapılan düzensiz definden kaynaklı mezarlık kapasitesi yetersiz kalmaktaydı. Göreve geldiğimiz gün mezarlık içerisinde peyzaj ve yürüyüş yolları düzenlemesini tamamladık.
Mevcut mezarlık artık ilçenin kapasitesini karşılamadığı için mezarlık çevresinde ki şahıs arazilerine kamulaştırma yapıyoruz ve yeni mezar düzenlemesi yaparak bir eksikliği daha gidermiş olacağız inşallah. Mezarlıklar kutsal yerlerdir, hemşehrilerimizin cenazeleri olduğunda taziye anlamında zorluk yaşıyordu. Bu sebeple taziye evi yapmaya karar verdik. Taziye evi 115 metrekare olup, taziye salonu 75 metrekare, ıslak mekân, mutfak 15 metrekare, Cenaze yıkama alanları 25 metrekare olacak şekilde gerekli çalışmayı tamamladık. Kısa bir sürede taziye evine başlayarak hazır hale getireceğiz. Bu şekilde ihtiyaç duyulan bir hizmeti de gerçekleştirmiş olacağız.
Gerek Yozgat için gerekse Çekerek için her zaman bizim yanımızda olan ve bizzat projeleri yakından takip ederek gerçekleşmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay Beyefendiye ve Tüm Emeği Geçenlere çok teşekkür ediyorum. Birlikte sabredeceğiz ve birlikte büyüyeceğiz” ifadelerini kullandı.
