İlim Yayma Cemiyeti tarafından hazırlanan “Bi Kitap Bi Kafe” projesi Gençlik ve Spor Bakanlığının Kitap Kafe projesi kapsamında desteklenmeye değer görüldü.
İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi Başkanı Ahmet Topuz, yaptığı açıklamada 2020 yılı Gençlik ve Spor Bakanlığının Kitap Kafe projesi kapsamında Bi Kitap Bi Kafe adlı projelerinin desteklenmeye değer görüldüğünü söyledi.
Bu proje ile birlikte kitap okumanın daha çekici hale geleceğini söyleyen Başkan Topuz, “Düşüncelerin ve duyguların tüm karmaşası içinde yolumuzu bulmamıza yardımcı olacak bu projemizle özellikle kahve içmeyi seven kitap kurtları açısından son derece faydalı olacaktır. Okumayı seven vatandaşlarımız koltuklarına oturup rahatça kitap okumaları farklı bir ambiyans ve dokuya sahip mekanlar çok çekici olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple gençlerimizin kültürel ve eğitsel etkinliklerini gerçekleştirebileceği, kişisel gelişimlerine katkı sağlayabileceği ve okuma kültürlerini kazanabilecekleri, rahat edebilecekleri, kendilerini evlerinde hissettirebileceğimiz, zihinlerde oluşan kafe tabusunu yıkarak İlim Yayma Cemiyetimizin misyonunda yer aldığı gibi ülkemizin kalkınmasına mili ve manevi, ahlaki ve dini, kültürel değerleri koruyan ve geliştiren, vatanını ve milletinin seven bir toplumun oluşmasına da katkı sağlayacaktır. Eğitim ve kültürel faaliyette bulunma misyonuyla Bozok Üniversitesi Öğretim Görevlisi Samet İşbilen’in Koordinatörlüğün de gerçekleştireceğimiz bu projemizin gençliğimize kitap ve kahveyi merkezimizde uygun ortamlarda ve sportif faaliyetler ile çeşitli etkinlik ve programlarla birleştirmeyi amaçlıyoruz. Yozgat’ımıza ve gençliğimize hayırlı olmasını diliyoruz.” diye konuştu. (Seher Çaylak)
“Bi Kitap Bi Kafe” projesine destek
İlim Yayma Cemiyeti tarafından hazırlanan “Bi Kitap Bi Kafe” projesi Gençlik ve Spor Bakanlığının Kitap Kafe projesi kapsamında desteklenmeye değer görüldü.
