Boğazlıyan Belediyesi tarafından yaptıralacak olan kütüphane binası ihalesi yapıldı.
Boğazlıyan Belediyesi Kütüphane Binası Yapım İşi 4 Aralık’ta ihale edildiğini dile getiren Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, “İhaleye 6 istekli firma katılmıştır. Bu doğrultuda yasaklı olmadıklarına dair sorgulama yapıldıktan sonra kesinleşen ihale kararıyla birlikte EKAP üzerinden 18 Aralık tarihi itibariyle 4 istekli firmaya bildirilmiştir” dedi.
Coşar, bu çerçevede en düşük fiyat esasına göre çıkarılan ihalede katılımcılardan 2 istekli firmanın evrak eksikliğinden kaynaklı ihale dışı bırakıldığını kaydetti. Geriye kalan 4 istekli firmanın değerlendirme kapsamına alındığını ifade eden Coşar, “İdari şartnamenin 33. maddesinin 2. fıkrası ve ihale kanununun 38. maddesi gereğince geçerli olan tekliflerden açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en uygun teklif edilen fiyatların en düşük olanıdır hükmünden hareketle sınır değerde bulunan 2.199.000,00 TL teklif veren Nise Mühendislik İnşaat Taahhüt Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Necmettin Milli İnşaat Orman Ürünleri Emlak Maden Mobilya Gıda Tarım ve Hayvancılık Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ortaklığı adına bırakılmasına oy birliği ile karar verildi” şeklinde konuştu.
Bu kapsamda 5 günlük itiraz süresi boyunca her hangi bir itiraz olmadığını anlatan Coşar, “24 Aralık tarihinden itibaren ihale alan firmanın yasaklı olup olmadığı sorgulandıktan sonra, sözleşmeyi imza altına almak için tebligat gönderilecektir. Belediyemiz tarafından yapılan ihaleleri sosyal medya hesaplarımızda yayımlayarak ilçemizi şeffaf bir belediyecilik anlayışı içerisinde yönetmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. (Seher Çaylak)
Kütüphane binası ihalesi yapıldı
Boğazlıyan Belediyesi tarafından yaptıralacak olan kütüphane binası ihalesi yapıldı.
