""

Yozgat’ta 6 bin 500 öğrenci YGS’ye girecek « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 13:40

Yozgat’ta 6 bin 500 öğrenci YGS’ye girecek

Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS)öğrencilerin soğukkanlı olmaları gerektiğini belirten Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, “Öğrenciler strese girmesinler. Çevre baskısından kurtularak hayallerini kabiliyetleriyle birleştirip hedeflerini gerçekleştirmeye çalışsınlar” dedi.

Yozgat’ta 6 bin 500  öğrenci YGS’ye girecek
Son Güncelleme :

11 Mart 2017 - 7:00

Yozgat’ta 6 bin 500 öğrencinin ter dökeceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 12 Mart 2017 Pazar günü saat 10.00’da 700 sınav gözetmenin denetiminde yapılacak.
YGS öncesi başta öğrenci velilerine ve öğrencilere uyarılarda bulunan Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, “Öğrencileri kabiliyetlerinin dışına veliler kesinlikle zorlamamalı. Öğrenci de bu olaya şartlı olarak bakmamalı. Öğrenciler kendi kabiliyetleri doğrultusunda gideceği liseyi ya da üniversiteyi tercih etmeliler. Strese girmesinler. Çevre baskısından kurtularak hayallerini kabiliyetleri ile birleştirip hedeflerini gerçekleştirmeye çalışsınlar. Böyle olursa hedeflerine ulaşırlar” dedi. Sınavda öğrencilerin soğukkanlı olmaları gerektiğine vurgu yapan Tekin, “Öğrencilere insan olduklarını ve kendi gelecekleriyle ilgili birtakım düşünceleri ve eylemleri ortaya koyabilecekleri düşüncesini, velilerin çocuklarına hissettirmeleri lazım” şeklinde konuştu.
Psikolojik baskının ve çevre baskısının öğrencilerin üzerinden kaldırılması gerektiğini de belirten Tekin, “Öğrenci bu psikolojik baskıyla sınava girdiği için yapabileceği soruları da yapamıyor. Böyle bir dezavantajı var. Bu baskıdan öğrencinin kurtulması gerekiyor. Bunu biz okullarda başardık ama hala veli baskısı devam ediyor. Bunun önüne geçersek öğrenci, birinci de olmasa da ikinci denemesinde hedeflerine ulaşır inancındayım” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.