""

“Sınav kaygısını birlikte çözeceğiz” « Yeniufuk Gazetesi

23 Kasım 2024 - 18:28

“Sınav kaygısını birlikte çözeceğiz”

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı Fatma Temel Turhan Ortaokulunu ziyaret ederek, okulun birimlerinde incelemelerde bulunup, salgın sürecinde alınan tedbirleri yerinde gözlemledi.

“Sınav kaygısını birlikte çözeceğiz”
Son Güncelleme :

02 Nisan 2021 - 12:45

Okul Müdürü Vedat Demirel’i odasında ziyaret eden Yazıcı, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra, özellikle Liseye Geçiş Sınavına hazırlanan öğrencilerimizi sınıflarında ziyaret ederek onlarla sohbet edip istek ve taleplerini dinledi.
Öğrencilerimizin yakın bir zamanda Liseye Geçiş Sınavına gireceklerini hatırlatarak sınav kaygısı konusuna değindi.
Sınav kaygısı; öncesinde öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygı olarak tanımlayan Yazıcı ” Öğrencilerimizin sınava yüklediği anlamlar, sınavla ilgili zihinde oluşturulan imaj ve sınav sonrası elde edilecek kazanımlara verilen önem sınav kaygısı meydana getirir.
Öğrencilerimiz; sınava hazırlanmak için gerekli zamanım yok ki, bu konuları anlayamıyorum, biliyorum, bu sınavda başarılı olamayacağım, sınav kötü geçecek, çok fazla konu var, hangi birine hazırlanayım vb. olumsuz düşüncelerinin yerine yapmam gereken nedir, yapabildiğimin en iyisini yapabilirim, dünyanın sonu değil, telafisi var, bu sınavda başarısız olmam her zaman olacağım anlamına gelmez, yeterli zamanımın olmadığı doğru, ancak olan zamanımı en etkili şekilde nasıl kullanabilirim, tüm kaynakları çalışamasam bile, önemli bölümlere öncelik vererek sınava hazırlanabilirim, başarırsam hayatımın önemli bir dönüm noktasını aşacağım, istediğim sonucu alamam tembel ve beceriksiz olduğumu göstermez. daha fazla çalışmam gerektiği anlamına gelir” vb. olumlu düşüncelerle kendimizi motive etmeliyiz.
Sınav kaygısı konusunda önemli bir görev ise ailelere düşmektedir.
Aileler sınırlarının farkında olmalıdırlar. Çocuklara güven ve sorumluluk vermeli, önemsemeli, olumlu geri bildirimde bulunmalıdır. Sınava ilişkin konuşmalarda özenli davranmalı, gerçekçi olmalı, akranlarıyla karşılaştırmaktan kaçınmalıdır. Duygu ve düşünce paylaşımı, empati önemlidir. Sınavı yüceltmek yerine yüreklendirici davranış olumlu sonuçlar doğurur. Çocuklar koşulsuz sevilmelidir. Aile bireyleri uygun rol modeli olmalı, uygun aile ortamı sağlamalı ve uygun problem çözme davranışları geliştirilmelidir.” dedi.
Yapılan çalışmalardan dolayı okulumuzun yönetici, öğretmen, öğrenci ve çalışanlarına teşekkür eden Yazıcı, öğrencilerimize başarılar dileyerek ziyaretini sonlandırdı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.