""

MERHUM METİN EROĞLU’NDAN BİR ANI… « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 08:07

MERHUM METİN EROĞLU’NDAN BİR ANI…

MERHUM METİN EROĞLU’NDAN BİR ANI…
Son Güncelleme :

24 Mart 2017 - 7:00

Merhum Metin Eroğlu, iyi bir insan olmanın yanında aynı zamanda Şehit yakınıydı…

Sene 1999.

Elinizde tuttuğunuz Bu gazeteyi çıkartmaya başladığım ilk yıllardır aynı zamanda 1999.

Hatırlarsınız 1999’da Bölücü elebaşı Apo, yurt dışında paketlenerek, dönemin siyasi hükümetine teslim edilmişti.

Aponun teslim alındığı haberi duyulması üzerine ülke genelinde büyük bir hareketlilik başlamıştı. Devletin resmi kayıtlara göre bu zevat 30 bin kişinin katili olarak suçlanırken, tutuklanarak, teslim alınmıştı.

Şehit ve Gazi yakınları başta olmak üzere ülkede yaşayan aklı yeten 7’den 77’ye herkes bu zevatın İDAM edilmesini istiyor ve bekliyordu.

Siyasilerinde verdiği bütün mesajlar bu yöndeydi.

Bu konuda geçenlerde bir köşe yazısı okudum. Bu yazı merhum Metin Eroğlu’nun bana anlattıklarını hatırlattı.

Önce yazıyı okuyalım sonra üzerine konuşalım:

Sene 1999. Haziran ayıydı ama, kış gibiydi, bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyordu, deniz otobüsü saat tam 07.40’ta Mudanya’dan hareket etti, kayıtlara göre 108 yolcusu vardı, 26 müdahil, 38 izleyici, 12 gazeteci, 8 yabancı gazeteci…

Yanaştılar iskeleye, indiler, sessizce yürüdüler, 132 kişilik salona girdiler. Apo getirildi. Cam kafese oturtuldu. İşte oradaydı… Türkiye tarihinin en kanlı terör örgütünün elebaşı, süklüm püklüm karşılarındaydı.

En önce… Astsubay eşi gözlerinin önünde şehit edilen, Yıldız hemşireye söz verildi. “Sadece hayat arkadaşımı değil, hayallerimi kaybettim” dedi.

Şehit ağbeyisiydi.

Kardeşimi kaybettim” dedi.

“Turgayımı…”

Bu ses işte yiğit bir sesti.

Yozgat’tan Mudanya’ya bizzat mahkeme salonuna giderek, orada düşüncelerini, düşündüğü gibi çekinmeden haykıran şehit ağbeyi merhum Metin Eroğlu’nun sesiydi.

Türkiye’de nüfus ortalamasına göre Yozgat en çok şehit veren İllerin en başında gelmektedir. Geçenlerde ziyaretime görev sırasında girdiği çatışmada yaralı olarak kurtulan Gazi bir arkadaşım geldi.

Uzun uzun sohbet ettik, bazı haklardan halen faydalanamadıklarını anlattı.

Mesela Milletvekiline araç alınırken tanınan indirim gibi bir indirimden faydalanamadıklarını söyledi. Bir ara bu konuda kanunda düzenleme yapılmış ama şimdilik rafa kaldırıldı dedi.

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli Kurum olarak Şehit ve Gazi yakınlarına bir takım kolaylıklar sağladıklarını gazeteye verdiği röportajda anlatmış, bu röportajı görünce merhum Metin Eroğlu’nun Mudanya anısını sizlerle paylaşayım istedim.

 

  • Yurt dışında ve yurt içinde bir süreden beri kapı kapı, sokak sokak dolaşarak, referandumda neden “evet” verilmesi gerektiğini anlatan Milletvekili!
  • Lise öğrencilerine hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları konularda anlaşılır bir dille Kariyer konusunda seminer veren Yönetici!
  • Yozgatspor’un bu yıl da beklenen başarıdan uzak kaldığını, çalışmaların yetersiz olduğunu sosyal medya hesabından paylaşan taraftar grubu!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.