""

‘Köyde Okuma Etkinlikleri’ için talepler devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

30 Kasım 2024 - 02:39

‘Köyde Okuma Etkinlikleri’ için talepler devam ediyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından başlatılan ve gönüllü olarak yürütülen “Köyde Okuma Etkinlikleri” telefi eğitimlerinin devam ettiği şu günlerde önemli bir boşluğu dolduruyor.

‘Köyde Okuma Etkinlikleri’ için talepler devam ediyor
Son Güncelleme :

12 Temmuz 2021 - 17:33

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından başlatılan ve gönüllü olarak yürütülen “Köyde Okuma Etkinlikleri” telefi eğitimlerinin devam ettiği şu günlerde önemli bir boşluğu dolduruyor.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, on dokuzuncu etkinliğini 12 Temmuz 2021 Pazartesi günü Yerköy’ün Saray Yibitaş İlokulu ve Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile bir araya gelerek gerçekleştirdi.
Program kapsamında Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Saray’dan da Oktay Sinanoğlu çıkabilir” başlığı etrafında bilim insanlarını tanıtmaya ve farkındalık oluşturmaya dönük sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilere bilim insanlarının nasıl çalıştıkları ve günümüzde bilim insanı olmak için neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi. Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Ben de yaparım” başlığı altında öğrencilerin hayallerini açığa çıkartacak yönde diyaloglar geliştirerek, mesleki ve kariyer yolculuğu sonunda yenilikçi işler yapmayı ve bilinenlerin ötesinde ürünler ortaya çıkartmayı özendirecek yönde karşılıklı sohbet edilebilecek bir atmosfer oluşturdu. Öğrencilerin meraklı sorularına da cevaplar verdi.
Öğretmenlerle ayrıca bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Proje Fikri Geliştirme Eğitim Semineri” başlığı etrafında okullarda SWOT analizi yapılarak işe başlamanın önemine değindi ve pratikte işe yarayabilecek bazı teknik bilgileri öz biçimde paylaştı. Stratejik bir plan yapmanın projelerde nitelikli kurguyu artıracağını ortaya koyan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, TÜBİTAK programları hakkında da bilgiler verdi.
Gittiği okullara boş gitmemeye çalışan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrenciler için eğitim öğretim faaliyetlerini destekleyici yönde; TÜBİTAK yayınlarından Meraklı Minik, Bilim Çocuk ve Bilim Teknik Dergileri, TRT Genel Müdürlüğü yayınlarından TRT Çocuk Dergisi, Türk Eczacıları Birliği’nin Gürbüz Eczanede yayını, Ulusal Ajans’ın tanıtım materyalleri, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin yayınları, eğitim materyalleri ve kitaplardan oluşan hediyeleri de teslim etti. Katkılarından dolayı, Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllü Evi Başkanı Suat Ağan, Almanya’nın Augsburg şehrinden Göl Market Sahipleri Hüseyin Gözlügöl ve ailesi, Şehit Şükrü Ceylan’ın ailesi, Berlin’den Salih Tuncer, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Eczacı Arman Üney ve Eczacı Mehmet Ali Çakır, Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Aysel Ergüney, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Dr. İbrahim Erdoğan, Yerköy’de görev yapan öğretmenlerden Mustafa Oflaz ve Neşe Oflaz, Yozgat esnaflarından Ahmet Yıldırım ve Bilal Akses, Pazarören Mezunları ve ODTÜ Mezunları ile farklı meslek mensubu gönüllülere gıyabında teşekkür edildi.
Etkinliklerin yerinde olduğunun ve faydalı etki bıraktığının altını çizen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Öğrencilere bilimin, mantığın ve felsefenin metodolojisini erken yaşlarda uygun biçimde kazandırdığımızda, farklı dünya görüşlerini içeren bilgi akışı karşısında sarsılmadan ve daha sağlıklı anlayıp değerlendirebilen bireyleri de yetiştirmeye katkı vermiş oluruz” dedi. Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bilim okuryazarlığı bakımından bilim insanlarını erken yaşta tanıyan çocukların yetiştirilmesinin önemine değindi.
Programı tertip eden Saray Yibitaş İlkokulu / Ortaokulu Müdürü Bekir Ercan kendilerini kırmayıp, davetlerine olumlu dönüş yapan ve hem öğrencileri hem de öğretmenleri için faydalı bilgiler paylaşan Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür edip, günün anısına plaket takdim etti. (Haber Merkezi)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.