Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akdağ’da yaz mevsimi sorunsuz geçti

Akdağmadeni Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, sonuna yaklaştığımız yaz dönemi için yapılan hazırlıklar ve hayata geçirilen projeler değerlendirildi. Ayrıca pandemi nedeniyle son yıllarda ilçeye gelemeyen gurbetçi vatandaşların bu yıl tatil için ilçeye gelmesiyle birlikte nüfusun tarihte görülmemiş bir artışla 100 bin civarına yükseldiği belirtildi.

Akdağmadeni Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, sonuna yaklaştığımız yaz dönemi için

Akdağmadeni Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, sonuna yaklaştığımız yaz dönemi için yapılan hazırlıklar ve hayata geçirilen projeler değerlendirildi. Ayrıca pandemi nedeniyle son yıllarda ilçeye gelemeyen gurbetçi vatandaşların bu yıl tatil için ilçeye gelmesiyle birlikte nüfusun tarihte görülmemiş bir artışla 100 bin civarına yükseldiği belirtildi.
Trafik sorunundan iklim değişikliği ve kuraklığa kadar birçok konunun ele alındığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlçemizde yaz dönemini yavaş yavaş uğurlarken her anlamda oldukça yoğun bir dönemi de geride bırakıyoruz. Pandemi nedeniyle 2 yıl gibi bir süre Akdağmadeni’nden ayrı kalan gurbetçi vatandaşlarımızla bu yıl buluşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadık. Verilere bakıldığı zaman Akdağmadeni, tarihinde görülmemiş bir nüfusa bu yaz döneminde ulaştı. Kurban Bayramına kadar ilçemiz nüfusu yaklaşık 100 bin civarına ulaşmış ve uzun bir süre vatandaşlarımız tatillerini ilçemizde geçirmişlerdir.
Yaz dönemine hazırlanırken en önemli planlamalarımızdan olan “Çarşı Merkezi Düzenleme Projesini” gece demeden gündüz demeden çalışarak yaz sezonu başlangıcına yetiştirdik. Alt yapı problemleri çözülmüş, modern şehircilik anlayışına yakışır şekilde üst yapısını tamamladığımız projemiz, özellikle geçmişten günümüze ilçemizin büyük problemi olan trafik sorununu çözecek şekilde sahaya yansıtılmıştır. Nüfusumuzun çok arttığı yaz döneminde trafiği rahatlatmak anlamında yaptığımız açık otopark alanları görüldüğü üzere çarşı merkezinde yaşanabilecek trafik sorununun büyük oranda önüne geçmiştir. Ayrıca eski kapalı pazar yerini kapalı otopark olarak hizmete sunmamız araç yoğunluğunun rahatlamasında faydalı olmuştur.
Ülkemiz ve bölgemizin önemli sıkıntılarından biri olan ve yakın gelecekte en büyük sorunumuz olacak “İklim Değişikliği ve Kuraklık” konusunda planımızı yaparak içme suyu problemi yaşamamak için yıl boyunca büyük çalışmalar gerçekleştirdik. Kuraklık ve yaz döneminde yaşanacak nüfus artışının tetikleyeceği içme suyu problemini hesap ederek başlattığımız yeni su kaynakları arayışlarımız sonuç vermiştir. Kuraklığa bağlı içme suyumuz %45 düzeyinde azalmasına rağmen toplam 4 kuyu, 2 drenaj sistemiyle içme suyu problemimizi büyük oranda gidermiştik. Son olarak saniyede 12 litre olan yeni kaynağımızın da Kurban Bayramı öncesinde depomuza bağlantısını yaparak istisnai bazı arızalar dışında içme suyu problemini ciddi manada yaşamadık.
Bu yaz dönemini de her zaman olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde, büyük problemler ve sıkıntılar yaşamadan geride bırakıyoruz. Esnaflarımızın sezonu güzel geçirmesi, gurbetçi vatandaşlarımızın memleketimize büyük ilgisi, değerli halkımızın gerçekleştirmiş olduğumuz projelere olan olumlu bakışı bizler için ayrı bir şevk ve Akdağmadeni için her zaman daha iyisini yapmak için itici bir güç olmuştur. Bu dönemde desteklerini esirgemeyen değerli halkımıza, önerileriyle projelerimizin güzelleşmesine katkı sunan vatandaşlarımıza, iyi niyetimizden ve çalışma aşkımızdan şüphesi olmayan kıymetli Akdağmadeni halkına teşekkür ediyoruz. Akdağmadeni’ni birlikte ileriye taşımaya devam edeceğiz”. (Yusuf Bağcı)

 

 

 

 

 

 

Reklamı Geç