""

KURUMLAR ÖDENEKLERİ NEDEN KULLANMAZ « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 07:10

KURUMLAR ÖDENEKLERİ NEDEN KULLANMAZ

KURUMLAR ÖDENEKLERİ NEDEN KULLANMAZ
Son Güncelleme :

12 Nisan 2017 - 7:00

“Devletin Yozgat’a gönderdiği paralar burada kullanılmıyor” dediğimizde sessiz kalan makamların bugün aynı tespiti yapmış olması aslında önemli bir gelişme olarak görüyorum.

Devlette devamlılığın esas olmasını bu yönden çok önemseyen birisi olarak, dün görmezden gelinen bir takım tespitlerin bugün görülmeye başlanması olumlu bir adımdır.

Devlet hazineden bütün İller olduğu gibi Yozgat’a da hak ettiği parayı göndermeyi hiçbir zaman ihmal etmemiştir.

Kurumlar aracılığı ile gönderilen paralar, İlin ekonomisine katkı sunmak maksadıyla gönderilmektedir. Kurumlar bütçelerine gelen parayı Yozgat’ta harcamak zorundadır aslında. Devlet istese Yozgat’a para göndermek yerine kurumların, kuruluşların ihtiyaçlarını tespit etmek suretiyle mal ya da malzeme de gönderebilir.

Bu konu Koordinasyon toplantısında İlin Valisi Kemal Yurtnaç tarafından gündeme getirildi. “Biz Ankara’dan ödenek istiyoruz, diyorlar ki; ‘sizin şu, şu ödenekleriniz var. Siz bunu harcamamışsınız’ bu ödenekleri birimlerimiz harcayacaklar” dedi.

Vali Kemal Yurtnaç başkanlığında yapılan toplantıda kurumlar tarafından ödeneklerin kullanmadığı açıklandı. Kurum müdürleri ödenekleri kullanmazken, genel ve mahalli bütçe tarafından yaptırılan 57 projeye ise başlanılamadı.

Baharın gelmesi ile birlikte yatırım dönemi çalışmalarının başladığını dile getiren Vali Kemal Yurtnaç, personel izinlerine dikkat çekti.
Yurtnaç, “Artık bundan sonra yatırım dönemi çalışmalarımız başlıyor. Yani iş mevsimine giriyoruz. Bu iş mevsimi ile ilgili müdür ve idareci arkadaşlarımızın özellikle personelin izin konusunda gerekli tedbirleri almasını istiyorum. Yani bu zamana kadar izin kullananlar kullandı. Kesin bir yasaklama  olmamakla birlikte acil hallerde izinler kullandırılabilir. Ancak izin kullandırıldığında kesinlikle o hizmetin durmaması lazım. Yani bakan arkadaşımız izinde, sen 15 gün sonra gel mantığı devletteki sürekliliğe ters bir düşüncedir. Bu maksatla izne gönderdiğimiz arkadaşlarımızın baktığı görevler devam etmek zorundadır. Bu tür şikayetler duyuyorum. Bu şikayetlerin bu dönem içerisinde olmamasını istiyorum. Gerekli tedbiri herkes alsın. Ama çalışma döneminde böyle uzun izinlere de kapı aralamamak gerekiyor. Ben personelimizin yıllık izin hakkını kullanmasını istiyorum.  İznini kullanmayan personel görev de, izin yapar. Hepimizin dinlenmeye ihtiyacı var. Zamanında dinleneceğiz, eğleneceğiz ve zamanında da çalışacağız. Eğer çalışma ve izni bir araya getirdiğimiz zaman, vatandaşın bize ihtiyaç duyduğu anda burada bizim görevlimiz olmazsa biz işimizi yapmıyoruz demektir” dedi.

İhalelerde rekabetin oluşması için gerekli duyuru ve ilanların yapılması gerektiğini vurgulayan Kemal Yurtnaç, “Personel yokluğundan dolayı çeşitli noksanlıklardan dolayı asla ihalelerimizi geciktirmeyeceğiz. Bunun için planlama müdürlüğü bünyesinde özel bir birim oluşturduk. İhaleler neden yapılmıyor veya yapılan ihaleler sudan sebeplerle geciktiriliyor mu? geciktirilmiyor mu? bunu harfiyen takip ediyoruz. Süresi ne ise süresinde yapılacak. Önüne bir sorun mu geldi hemen çözecek. Kesinlikle işleri yazışmaya bırakmayacağız. Yazı heyecanı öldürür. dosyaya giren evrak seni belki kurtarır ama vicdanen kurtarmaz. Niye yapılmamış iş var. İşin sonucu ulaşıp ulaşmaması önemli. Eğer sonuca ulaştıysa işi kurtardık demektir. Onun için ne diyoruz. Sonuca ve sürece odaklı çalışmalar yapacağız” dedi.

 

  • Sezon başında Yozgatspor’un almak istemediği, son dakika gittiği takımı şampiyon yapan Teknik Direktör!
  • Yozgat’ta tarımsal yönden yaptıkları çalışmalarla İl genelinde yaşanan göçün tersine döneceğini anlatan Müdür!
  • Referandum öncesi çalışmalar kapsamında Merhum İl başkanını kabri başında ziyaret eden Milletvekili!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.