""

Köy ziyaretleri devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 06:11

Köy ziyaretleri devam ediyor

Yozgat Valisi Yurtnaç, ekibi ile birlikte ilçe ziyaretlerinden sonra başladığı köy ziyaretlerine devam ediyor.

Köy ziyaretleri devam ediyor
Son Güncelleme :

14 Nisan 2017 - 8:41

Gerek hafta içi gerekse hafta sonu her fırsatta köy ziyaretlerini sürdüren Vali Yurtnaç, beldeyken köy vasfına dönüşen Şefaatli ilçesine bağlı Paşaköy köyünü ziyaret ederek köy halkı ile bir araya geldi.
PAŞAKÖY’ÜN
ARAZİSİ TARIM VE HAYVANCILIK İÇİN MÜKEMMEL
Köy muhtarlığında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Yurtnaç, vatandaşların ve köyün sorunlarını dinledi.
Vali Yurtnaç, Paşaköy’ün arazisinin uygun olduğunu, hayvancılığı destekleyecek projeler yapılacağını, tarım ve hayvancılık konusunda Yozgat’ın geleceğinin planlanmasını gerektiğini belirterek, “Yozgat’ta bulunan Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombinasının süt bölümünü de faaliyete geçirmek için gayret harcıyoruz. Süt bölümü faaliyete geçtiği zaman bölgede üretilen sütü ekonomiye kazandırmış olacağız” dedi.
MODERN BİR
HAYVAN PAZARI YAPACAĞIZ
Yozgat’a bölgenin en modern canlı hayvan pazarını yapacaklarını ifade eden Vali Yurtnaç, “İçerisinde hayvan borsası, hayvan hastanesi, kesimhanesi, hayvan ağılı, hayvanlarını getiren vatandaşların konaklama ihtiyacını karşılayacak yerleri de içerisinde barındıran güzel bir hayvan pazarı yapmayı planlıyoruz. Burasını hayata geçirdiğimiz zaman sadece Yozgat değil, civar illerden de vatandaşlar hayvanlarını satmak için ilimize gelecek. Bu vesile ile ilimiz önemli derecede hareketlenecek. Yozgat hayvancılık konusunda bölgenin merkezi olacaktır” diye konuştu.
Vali Yurtnaç ve beraberindekiler daha sonra Paşaköy ilk ve ortaokulunu ziyaret ederek, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra sağlık evinde incelemede bulundular.
Daha sonra Paşaköy Sulama birliğini ziyaret eden Vali Yurtnaç, 1773 yılında yapılan tarihi Paşaköy Cami ve Medresesinde incelemelerde bulundu. Caminin koruma altına alındığını aktaran Vali Yurtnaç, onarımı yapıldıktan sonra tekrar ibatede açılacağını sözlerine ekledi.
Köy halkı ise Vali Yurtnaç’ın köylerini ziyaret etmesinden dolayı oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.