""

Hızlı Tren Çalışma Raporu – 2 « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:33

Hızlı Tren Çalışma Raporu – 2

Hızlı Tren Çalışma Raporu – 2
Son Güncelleme :

24 Eylül 2021 - 18:35

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırlayıp, siyasi parti il başkanlarına elden götürdüğü “Hızlı Tren Çalışma Raporu” konusundan dünkü köşe yazımda bahsetmiştim…
Bugünde aynı konu üzerinde biraz daha duralım istiyorum. Çünkü Yozgat için Yüksek Hızlı Tren projesinin ne kadar önemli bir yatırım olduğu ve bu yatırımın getirisi-götürüsü hakkında kanaatim o ki, yeteri kadar anlaşılmış değil.
Öncelikle böyle bir kanaate hangi sebepler nedeniyle vardığımı kısaca özetleyeyim:
Hatırlatmak isterim ki; Yüksek Hızlı Tren Proje temeli 2009 yılında atıldı. Yani aradan tam tamına 12 yıl geçti.
Bu arada Yüksek Hızlı Tren hizmetinin açılışı ile ilgili yapılan programlar 7. kez ertelendi.
Ankara-Kırıkkale ve Sivas İlerine baktığımızda bu iller istasyonlar dahil alt yapı oluşturma çalışmalarını tamamlamış vaziyette iken, Yozgat henüz bir arpa boyu dahi yol kat edemedi.
Divanlı köyü ile şehir merkezi bölgesindeki bağlantı yolunda gereken iyileştirmeler halen tamamlanmamıştır.
Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanarak, siyasi parti başkanlıklarına sunulan rapor incelendiğinde bahsettiğim sorunların çözülüp, çözülmediği görülecektir.
Bu rapor iyi incelenmelidir. Kapsamı genişletilerek, sebepler ve sonuçları açıkça anlaşılır bir şekle dönüştürülmek durumundadır.
Niyetim bu raporu kurcalamak, eksik, noksanlıklarını açmak değil, her şeye rağmen ortaya bir rapor çıkmıştır. Şunu ifade edeyim ki; Yozgat’ta Valilik başta olmak üzere bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve üniversite hep birlikte oturup, Yozgat için sağlam bir rapor hazırlayıp, bu raporu bir üst makamlara sunulmalıdır.
Sonuç olarak bu konuda kim ne derse desin Yozgat adına çok geç kalındı. Çünkü 2009 yılından bu yana kaç tane Milletvekili, kaç tane Vali, kaç tane TSO Başkanı, kaç tane siyasi parti il başkanı, kaç tane Belediye başkanı, kaç tane sivil toplum kuruluş başkanları değişti.
Bütün bunları düşündüğümüzde Yozgat’ın Yüksek Hızlı Tren projesi ile ilgili ne kadar alakadar olunup, olunmadığı kolayca anlaşıldığını düşünüyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.