""

Vali Polat Güvence Verdi “Hiçbir Çocuğumuzu Dışarıda Bırakmayacağız” « Yeniufuk Gazetesi

21 Eylül 2024 - 04:00

Vali Polat Güvence Verdi “Hiçbir Çocuğumuzu Dışarıda Bırakmayacağız”

Vali Polat Güvence Verdi “Hiçbir Çocuğumuzu Dışarıda Bırakmayacağız”
Son Güncelleme :

07 Ekim 2021 - 19:01

Türkiye gündemini bir aydır meşgul eden, üniversite öğrencilerinin sorunu haline gelen yurt konusu Yozgat’ta da tartışılmaya devam ediyor.

Yozgat’ta 18 Ekim 2021 tarihi itibariyle yüz yüze eğitim öğretim dönemininhazırlıklarının devam ettiği Bozok Üniversitesi’ne yeni dönemde kaç öğrenci gelecek?

Kontenjanlardaki durum hangi safhada!

Yurt kapasitesi bu öğrenciler için yeterli mi?

Yurt için yedekte bekleyen öğrenciler için nasıl bir çözüm üretilecek?

Yurtta yer bulamayan öğrenciler için ev sorunu nasıl çözülecek?

Kiraların her geçen gün arttığı ilimizde ev tutmak isteyen öğrenciler, bu sorunu nasıl aşacak?

Bunun gibi daha birçok soru cevap beklerken, kara kara düşünmeye devam eden öğrencilerin ilimiz valisi Ziya Polat yaptığı açıklamayla adeta umudu oldu.

İlimiz valisi Sayın Polat, yurt konusunda bir sorun yaşanmayacağını İl Koordinasyon Kurulu toplantısında açıkladı.

Koordinasyon Kurulu toplantılarına baktığımızda böyle konular pek gündeme gelmemiştir.

Ancak ülke genelinde öğrencilerin yurt sorunu önemli bir konu haline gelince Yozgat’ta da benzer sorunlar söz konusu olduğu için Vali Polat, ister istemez bu konuyu Koordinasyon Kurulu toplantısında açıklama ihtiyacı duyduğunu düşünüyorum.

Konuşmasına “Yozgat’ta hiçbir çocuğumuzu dışarda bırakmayacağız” diye başlayan Vali Polat,bu konuda aynen şunları söyledi:

Allah’a şükür Yiğitler Şehri Yozgatımız’da KYK yurtlarımızda ne kız ne erkek çocuklarımızın yerleşmesi ile ilgili bir sıkıntı yok.Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızla yaptığımız görüşme sonucunda KYK yurtlarımızdaki oranımızı artırdık. KYK’ya başvuran ve yedekte olan tüm öğrencilerimizin inşallah sıkıntısız bir şekilde KYK yurtlarına yerleşeceğini hemşerilerimize ve Yozgat’ımıza dışarıdan gelecek tüm yavrularımıza duyuruyorum. Devletimizin tüm imkanlarını çocuklarımızın emrine vermeye devam edeceğiz. Yozgatımız’a okumaya gelmiş hiçbir çocuğumuzu dışarıda bırakmayacağız

Bu açıklamanın üzerine Yozgat’a gelenve gelecek olan öğrenciler artık rahat bir nefes alacaktır. Öğrenciler açıkta kalmayacakları gibi başkaca sorunları da çözüme kavuşturulacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.