""

Bir Yerel Yönetimler Anketine Ne Dersiniz? « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 17:11

Bir Yerel Yönetimler Anketine Ne Dersiniz?

Bir Yerel Yönetimler Anketine Ne Dersiniz?
Son Güncelleme :

17 Ocak 2022 - 18:17

Değişen ve gelişen teknolojinin sunduğu imkânlar ile birlikte pek çok alanda da yöntemler değişmeye başladı. Bunlardan biri de bürodaki masandan kalkmadan yüzlerce km uzaktaki illerde telefon aracılığı ile anketler yapmak.

Pazar günü öğleden sonra Ankara kodlu bir numaradan gelen çağrıyı yanıtladım. Karşımdaki kişi bir anket firmasından aradığını ve yerel yönetimlerle ilgili anket yaptığını ve bu ankete katılıp katılamayacağımı sordu. Cevabımın olumlu olması üzerine sorulara geçtik.

İlk soruyu ben sordum: Cevaplarımız kısa mı olacak, uzun değerlendirmeler yapabilecek miyim?

-Uzun cevaplar istediğimiz sorular da olacak, her soruya dilediğinizce cevap verebilirsiniz.

Önce ilim ardından ikamet ilçem soruldu.
-Belediye başkanınızı başarılı buluyor musunuz?

-Belediye başkanının neler yapmasını istersiniz?

-Siz belediye başkanı olsanız neler yapardınız? (Bu şehirde karnı tok, başı dik yaşanması adına projeler geliştiren ve zaman zaman bu köşeden ve gazete manşetinden paylaşan kişiye sorulacak en güzel sorulardan biri idi. Keşke anket firması değil de şehrin yöneticilerince sorulsaydı bu soru!)

Belediye başkanınızın adı nedir?

-Vaatlerini gerçekleştirdiğini düşünüyor musunuz? (İki gün önce 2019 seçim kitapçığını incelemiş hangi vaatlerin gerçekleştiğini, hangilerinin yapım aşamasında olduğunu ve hiç gündeme gelmeyenleri tek tek incelemiştim, isabetli soru oldu)

-Belediye başkanına oy verdiniz mi, yeniden aday olsa belediye başkanınıza oy verir misiniz?

-Kendinizi Cumhur İttifakı’na mı Millet İttifakı’na mı yakın buluyorsunuz?

– Daha önce Ak Parti’ye oy verdiniz mi? Seçim olsa kime oy verirsiniz?

 

Özellikle Ak Partili arkadaşlar için not düşmek isterim, Ak Parti tarafından yaptırıldığı konusunda şüphe taşımayan bu ankete verdiğim cevaplarım ötekileştirme, karşı tarafta konumlandırma alışkanlıklarınızla tahmin edebileceğiniz nitelikte değildir. Temel fıkrasında olduğu gibi cevaplar “bildiğiniz gibi” değildir.

Benim yukarıdaki suallere verdiğim cevaplar anket firmasında kayıtlıdır. Bir de görüşmeme şahit olan arkadaşımca bilinmektedir. İlgilenen olursa eğer, onlarla da paylaşırım.
Ben sıramı savdım. Şimdi bu anketin sorularını paylaşmakla bu köşeden sizlere de sualler üzerinden şehrimize ve şehrimizin yöneticilerine dair düşünme imkânı sunuyoruz. Buyurun sorular. Okuyun ve cevaplandırın. Cevabınızı sadece siz bileceğiniz için de açık yüreklilikle cevaplayabilirsiniz. Bu cevaplar üzerinden sadece şehrimize ve yöneticilerine değil aynı zamanda kendi seçimlerinize dair de bir değerlendirme yapmış olacaksınız.
Kime neye göre oy verdiğinizi/vermediğinizi, seçimlerinizi/oy verme davranışınızı nelerin etkilediğini, hangi reflekslerle hareket ettiğinizi, şehrimiz ve ülkemiz adına kaygılarınızı/vizyonunuzu ortaya koyması açısından da ayrı bir öneme sahiptir.
Kolay gelsin…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.