""

Toprak Haritası vatandaşların hizmetine açıldı « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 03:36

Toprak Haritası vatandaşların hizmetine açıldı

Yozgat’ın Sorgun İlçe Tarım Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan toprak haritası vatandaşların hizmetine açıldı.

Toprak Haritası vatandaşların  hizmetine açıldı
Son Güncelleme :

18 Ocak 2022 - 17:40

Yozgat’ın Sorgun İlçe Tarım Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan toprak haritası vatandaşların hizmetine açıldı.
Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, yaptığı açıklamada toprak haritasının halka açık tek toprak haritası olma özelliğini taşıdığını söyledi.
Canbolat, “www.toprakharitasi.com üzerinden ulaşılabilen harita sayesinde Sorgun ilçesine bağlı 105 köy ve mahallenin örneklemelerle topraklarının analizleri yapıldı. Yapılan analiz sonuçları haritada paylaşılırken çiftçilerin ekimden önce ve hasat zamanına kadar topraklarını tanımalarına yardımcı oluyor. Çıkarılan bu toprak haritası ülke genelinde ki ilk toprak haritalarından biri, Yozgat’ın ilk ve tek toprak haritası olma özelliğini taşıyor. Haritalandırma yapılırken Dünyanın en ileri toprak analiz cihazı kullanıldı, ORAN kalkınma ajansı tarafından onaylanan “ORAN ile Toprağımda ki Orantı” projesiyle Sorgun Ziraat Odası’na bu cihazdan temin edilme süreci başlamıştır. Bu sayede artan gübre fiyatları, azalan yağışlar ve düşen verim kayıplarına karşı Sorgun çiftçilerinin toprak analizlerini düzenli yaptırıp girdi maliyetlerini düşürmeleri ve verim artışı elde etmeleri için toprak analizleri ve gübre programlarının yapılması amaçlanmaktadır.” diye konuştu. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.