""

En Son 1993’te Böyle Kar Yağmıştı… « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:30

En Son 1993’te Böyle Kar Yağmıştı…

En Son 1993’te Böyle Kar Yağmıştı…
Son Güncelleme :

25 Ocak 2022 - 17:52

Yozgat bu yıl eski diye tabir ettiğimiz dönemlerden kalma bir kış mevsimini yaşıyor…

Cumartesi günü başlayan ve iki gün aralıksız yağan kar yağışı Yozgat’ta etkili oldu. Yetkililerin açıklamalarına göre, 250’den fazla köyü yolu ulaşıma kapanırken, ilçeler, beldeler ve il merkezinde de ulaşım aksadı.

Doğal olarak, külfeti gibi zahmeti de eskiyi artmazken, haklarını teslim etmemiz gerekenlerin başında hiç kuşkusuz karla mücadele ekipleri gelmektedir.

Bu bağlamda karla mücadelede görevli ekipler, Yozgat’ın her bir köşesinde yaşayan vatandaşın günlük yaşamında bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmaması için elinden gelen çabayı göstermenin gayreti içinde olduklarını unutmamak gerekiyor.

Çünkü bizler evlerimizde sıcak koltuklarımızda otururken, bu insanlar görevleri gereği eksi 10-12 derece soğukta iş makinelerinin üzerinde gündüz ve gece hizmet veriyor.

* * * *

Kar yağışının Yozgat’ta etkili olması sebebiyle gazetemizin arşivlerini inceleme ihtiyacı duydum. Yazımın başlığında da belirttiğim üzere…

Yıl 1993 kar kalınlığı 63 cm…

Yıl 2001 kar kalınlığı 60 cm…

Yıl 2012 kar kalınlığı 60 cm…

Yıl 2022 kar kalınlığı 60 cm…

Yozgat’ta 10 yıl aradan sonra kış mevsimde yağan kar kalınlığı yine 60 cm. göstermektedir…

Yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü aralıksız devam eden kar yağışı iki gündür etkisini kaybetmesiyle, karla mücadele ekipleri de daha fazla mesai yaparak, il genelinde ulaşıma kapalı olan yerleri açmaya devam ediyor.

* * * *

Şehir merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle dikkatleri üzerine çeken, eleştiri oklarının sert bir şekilde hedefi olan Yozgat Belediyesi, öncelikli temizlenmesi gereken bölgeler başta olmak üzere mahalle aralarındaki karları temizleyerek, görevini yerine getirmeye çalışıyor.

Yozgat valiliği ’de aynı şekilde daha önce kurulan kriz yönetim masası marifetiyle vatandaşların etkili olan kar yağışından dolayı yaşanma ihtimali yüksek bir mağduriyeti önlemenin çabasını vermektedir.

Sonuç olarak son yılların en etkili kar yağışının olduğu Yozgat’ta yerel yönetimler verdikleri hizmetler sırasında zamanında yapılmayan elbette ufak-tefek eksik, noksanlıklar meydana geldiğini tahmin ediyorum.

Her şeye rağmen bu kadar etkili kar yağışı nedeniyle ilimizde telafisi mümkün olmayan kazalar meydana gelmedi. Can ve mal kayıplarının yaşanmamış olması hepimiz için sevindirici bir durumdur diye düşünüyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.