Bu yıl 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması, 13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında Şanlıurfa’da GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde yapılacak. Yarışma, “Göbeklitepe” teması ve “Ahican Tarihin Sıfır Noktasında” sloganıyla 12 kategoride gerçekleştirilecek.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yarışmayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Başvurusu robot.HYPERLINK “http://robot.meb.gov.tr/”mebHYPERLINK “http://robot.meb.gov.tr/”.gov.tr adresinden yapılacak olan yarışma, COVID-19 salgını nedeniyle ulusal düzeyde, seyirciler asgari seviyede tutularak veya seyircisiz olarak gerçekleştirilecektir.
Bakanlığımız ile ACROME Robotik Mekatronik Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde yarışmanın ortaya çıkardığı rekabet duygusu ile öğrencilerin kodlama becerilerinin en üst seviyeye ulaşmasını sağlamak üzere en yoğun katılımın olduğu Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Çizgi İzleyen (Hızlı Seviye), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo ve Labirent Ustası olmak üzere 6 kategoride riders.ai platformu üzerinden bu yıl ilk defa 25 Nisan/01 Mayıs 2022 tarihleri arasında Sanal Robot Yarışması ile ön eleme yapılacaktır. Ortaokul, lise ve yükseköğretim öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya ilişkin bilgilerrobotHYPERLINK “http://robot.meb.gov.tr/”.HYPERLINK “http://robot.meb.gov.tr/”mebHYPERLINK “http://robot.meb.gov.tr/”.gov.HYPERLINK “http://robot.meb.gov.tr/”tradresinden takip edilebilecektir. Başvurular 07 Mart 2022 tarihinde başlayacaktır. Ön elemesi yapılacak 6 katagoride son başvuru tarihi 17 Nisan 2022 ve ön elemesi yapılmayacaklar için ise son başvuru tarihi 22 Mayıs 2022’dir.”
Alpaslan DEMİR
14. Uluslararası MEB Robot Yarışması Urfa’da yapılacak
Bu yıl 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması, 13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında Şanlıurfa’da GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde yapılacak. Yarışma, “Göbeklitepe” teması ve “Ahican Tarihin Sıfır Noktasında” sloganıyla 12 kategoride gerçekleştirilecek.
