Yozgat İl Mili Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı Başkanlığında ilçelerde devam eden eğitim değerlendirme toplantısı Akdağmadeni ve Saraykent ilçelerinde yapıldı.
Toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Akdağmadeni İlçe Milli Eğitim Müdürü Ersoy Ceylan, Saraykent Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan, diğer ilçe milli, eğitim müdürleri şube müdürleri katıldı.
Toplantıda; Ders yılı başından bu yana bakanlıkça yürütülen Kütüphanesiz okul kalmayacak, 10.000 okul projesi kapsamında okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, mesleki eğitim kanununda yapılan değişikliklerin alandaki uygulamaları, çevre dostu 1.000 okul projesiyle ilgili çalışmalar ele alındı. Yozgat Valiliği himayelerinde yürütülen ESER Projesi, okullardaki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımın LGS, TYT ve AYT sınavlarına yönelik çalışmalar, dezavantajlı öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar okul ve ilçe bazlı olarak değerlendirildi.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda projelerin alanda uygulanması alt yapı çalışmaları okullaşma oranları ,kitap toplama kampanyası, kütüphanelerin zenginleştirilmesi ve ESER projesinin alt projeleri kapsamında öğrenci ve velilerin eğitim süreçlerini yoğun bir şekilde devam ettiği, Şehit yakınlarının ziyaret edildiği, gazilere ziyaretler yapıldığı, sınava girecek öğrencilere yönelik kazanımların izleme ve değerlendirme çalışmalarının yoğunluk kazandığı anlaşılmış olup, ilçe ve okul müdürleri ihtiyaç görüş ve önerileri alınarak değerlendirildi.
İl Müdürü Yusuf Yazıcı, “Yozgat Merkez ve ilçelerimizde süreçlerin iyileştirilmesine yönelik yapılan çalışmaların verimli bir şekilde yürütülmesinden dolayı destekleriyle bizleri motive eden Sayın Valimize, ilçe kaymakamlarımıza, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürlerimize, müdürlüğümüzde birlikte mesai yaptığım değerli müdür yardımcılarımız ile şube müdürlerimize, öğretmen arkadaşlarımıza, emek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu. Ferhat ÖZER


