Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediyeden erken önlem

Yozgat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında oluşabilecek karasineğin üreme alanlarında şimdiden önlem alarak etkin bir vektörel mücadele çalışması yürütüyor.

Yozgat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında oluşabilecek karasineğin

(ÖZEL HABER)

Yozgat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında oluşabilecek karasineğin üreme alanlarında şimdiden önlem alarak etkin bir vektörel mücadele çalışması yürütüyor.
Belediye Başkanı Celal Köse, Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak vektörel mücadele çalışmasında ilk önce karasinek üreme kaynağının başında gelen hayvan gübrelerinin döküldüğü alanları tespit ettiklerini söyledi.
Başkan Köse, “Lavrasit Karasinek konusunda Yozgat Merkez’de bulunan mandıra çevresinde oluşabilecek üremelere karşı ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. Sivrisinek ilaçlama çalışmalarımız ise Çamlık Göleti, Kirazlı Göleti, Sarıhacılı mahallesinde bulunan Belediyemize ait su arıtma tesisi ve kirazlı bölgesinde devam ediyor. Kanalizasyon çukurları, fosseptik çukurlarında oluşabilecek sivrisinek üremelerini önlemek için yine çalışmalarımız devam ediyor. Karasinek ilaçlama çalışmalarımız sabah 5 buçuk ve 8 arası yapılıyor. Sivrisinek ilaçlama saatlerimiz ise akşam 7 ve 9 arası yapılıyor” diye konuştu.
Havalar ısınmadan ivedi bir şekilde bu alanlarda vektör canlılara karşı fiziksel ve larva mücadele çalışması gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Köse, “Yaz aylarında karasinek ve sivrisinek gibi vektör canlıların yaşam kalitesini düşürmemesi için tüm önlemlerimizi aldık. Etkin bir şekilde mücadele etmeye devam ediyoruz. Evsel katı atıklarımızı çöp poşetine koyarak ağzı kapalı bir şekilde çöp konteynırına bırakmamız gerekiyor. Aynı zamanda konteynır kapaklarını kapalı tutmakta önemli. Evlerde ve bahçelerde uzun süre çöp bulundurmamak, hayvan gübrelerini açıkta bırakmamak, yığın haline getirip üzerine toprak veya kireçle örtmek gerekiyor. Hemşehrilerimiz istek, şikâyet ve öneriler için 0354 666 66 66 telefon numarasını arayabilir.”şeklinde konuştu. Alpaslan Demir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamı Geç