Yozgat İl Müftülüğüne bağlı İmran Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 14 öğrenci için “Hafızlık İcazet ve Taç Giyme Merasimi” düzenlendi.
Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Salonunda gerçekleştirilen hafızlık icazet ve taç giyme merasimi, öğrenciler tarafından hazırlanan el sanatları sergisinin açılışıyla başladı.
Vali Yardımcısı Halil Dalak, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, İl Müftüsü Ali Gülden, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, SGK İl Müdürü Bilal Keskin, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Cahit Bekir Kayhan, STK temsilcileri, Kuran Kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.
Kur’an öğretimi ve hafızlık eğitiminin önemine değinen Müftü Gülden, 14 Kur’an Kursu öğrencisinin hafızlık kervanına katıldığını ifade ederek, “Hafızların ömür boyu Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmelerini Yüce Mevla’dan niyaz ederim.” dedi.
Gülden, öğrencilere bundan sonraki eğitim-öğretim hayatlarında başarılar dileyerek, kendilerini yetiştiren hocalarına ve hafızlık eğitimi boyunca onları madden ve manen destekleyen ailelerine teşekkür etti. Yusuf BAĞCI


