""

Çözüm Odaklı Olan Kazanır « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:35

Çözüm Odaklı Olan Kazanır

Çözüm Odaklı Olan Kazanır
Son Güncelleme :

24 Haziran 2022 - 17:21

Ülkemizin ve Yozgat’ın o kadar çok problemi var ki; bunları düşündüğümüzde hangisinden başlamak daha doğru olur, toplum olarak bu konuda tahmin dahi yürütmekte zorlandığımız dönemlerden geçiyoruz.

Mesela siyaset kurumuna baktığımızda lider arasındaki sözlü tartışmalar, ülkenin genel problemlerini çözmekten uzak kalıyor.

Zira lider arasındaki sözlü tartışmalar etkisini artırarak, liderlerin yardımcılarına ve milletvekillerine yansıdığında malum tartışmaların boyutu teryüz olurken, konuların boyutu da değişkenlik arz ediyor.

Ancak bu tartışmaların hiç birisi ülke hayrına olmadığı gibi vatandaşlarında yaşadığı, yaşamaya devam ettiği sorunların hiç birisini çözmüyor.

Mesela pandemi ile başlayan ve günümüzde etkisini artıran ekonomik sorunlar çözüm bekliyor. Artarak devam eden işsizlik ve ekonomik krizler yüzünden her bir vatandaşın canı yanmaya devam ediyor. Evine ekmek götürmekte zorlanan insan sayısındaki artışların önü alınamamaktadır.

Emekliler başta olmak üzere asgari ücretle geçimini sağlamak zorunda kalanların yanı sıra dar gelirliler, önümüzdeki ay maaşlarına yapılacak zamların, piyasadaki etkisinden kurtulup kurtulamayacaklarını düşünmekten kendilerini alamıyor.

Bütün bunlar ve dahası çözüm beklerken, ülkeye faydası olmayan tartışmaların vatandaş artık son bulmasını, çözüm odaklı yaklaşımlar sergilenmesini yetkililerden beklemektedir.

Yozgat’a baktığımızda da durum pek farklı değildir. Vatandaş, bir tarafta devam eden yatırımların ne zaman tamamlanıp, hizmete gireceğini sabırsızlıkla beklerken, işyerleri yıkılan esnaf ise, dükkânlarının akıbetini merak etmekten gözüne uyku girmiyor.

Yozgatlı seçmenler, 2019 seçimlerinde, “Ben seçildiğimde Yozgat’ta şu hizmetleri yapacağım.  Yozgat’ı yaşanabilir şehirlerarasında ilk sıralara taşıyacağım, sportif etkinlerde şehrin temsil noktasını üst sıralara yükselmesine katkı sunmak, sosyal, kültürel faaliyetlerle şehrin turizm potansiyelini artıracağım” diyen yerel yöneticilerin sözlerini unutmadı.

Dolayısı ile söz spordan açılmışken, öncelikle bir hususun bilinmesinde fayda görüyorum. Taraflar arasında bir süreden beri tartışılan malum konu vatandaşın zerre miktar gündeminde yer almamaktadır.

Bir kere bu hususun altını kalın bir çizgi ile çizmiş olalım. Çünkü yukarıda da izah ettiğim üzere Yozgat’ta bugün yediden yetmişe herkesin derdi, iş, aş ve geçim sıkıntısından biran evvel kurtulmanın yolunu bulmaktır.

Sonuç olarak Yozgat insanın gündemi yukarıda bahsettiğim konular dışına çıkmazken, vatandaşı ilgilendirmeyen malum sorunlar taraflar arasında kalmaktan öte gitmemektedir.

Zira her ne sebeple bir sorun söz konusu olsa ve bu vatandaşı pek ilgilendirmese dahi yaşanan sorunların şehre ve şehrin insanına zarar verdiğini unutulmamalıdır. Bu sorunları çözmenin yolu ise çözüm odalı olmaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.