Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karpuz kabak tadı verdi vatandaş denetim istiyor

Yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerin başında gelen karpuz, kabak tadı verdi. Kabak aşısı karpuzların kabak tadında olması insanları karpuzdan soğuttu. Denetim isteyen vatandaş, genetiğiyle oynanmış karpuz satışlarına izin verilmemesini istiyor.

Yaz aylarının en çok

Türkiye yaklaşık 10 yıl önce ‘kabak aşılı’ karpuzla tanıştı. Daha fazla üretme uğruna kabak fidelerine karpuz aşılandı. Genetiği bozulan kabak fidelerinden daha iri, karpuz görünümünde ancak kabak tadında karpuzlar çıktı. Bu durum insanları karpuz tüketiminden soğuttu. Fiyatların 1,5 liraya kadar gerilediği bu mevsimde bile karpuz satışlarının düşük olduğu belirtiliyor.Karpuz piyasasında kabak aşısının yaygınlaştığını ifade eden üreticiler, hastalıklara daha fazla dayanıklı olduğu için kabak aşısının tercih edildiğini söylüyor. Bunun tüketicinin ağız tadını bozduğunu belirten üreticiler de kendi ayaklarına sıktıklarının farkında. İsminin yazılmasını istemeyen bir karpuz üreticisi, “Karpuz piyasasının en canlı olması gereken günlerdeyiz. Hem Ramazan ayındayız, hem de havalar sıcak. Ancak insanlar karpuz almak istemiyor. Nedeni de karpuzun kabak dadında olması.” diyor.
DENETİM İSTİYORUZ
Kabak tadındaki karpuza tepkisini gösteren vatandaşlar ise denetim istiyor. Karpuzun menşei ile kabak aşılı olup olmadığını gösteren belgelerle satılmasını talep eden vatandaşlar, “Kabak aşılı karpuzların kabak tadında olması bizleri karpuzdan soğuttu. (Belki kabak aşılı değildir) düşüncesiyle aldığımız karpuzlarda da hayal kırıklığı yaşıyoruz. Ne kadar seçici davranırsak davranalım kesip tattığımızda eski karpuzların tadını alamıyoruz. Bu yüzden ilgililer denetim yapmalı. Gerçek karpuz olmayan satılmasın, zabıta buna izin vermesin” şeklinde tepkisini dile getiriyor.

Reklamı Geç