""

Aynalı Kahve 50 yıldır kapılarını müşterilerine açıyor « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 08:30

Aynalı Kahve 50 yıldır kapılarını müşterilerine açıyor

Yozgat’ta yaklaşık 50 yıldır hizmet veren ve kapılarını sabah ezanıyla müşterilerine açan Aynalı Kahve, sıcak yaz günlerinde otantik görünümüyle vatandaşların uğrak yeri oluyor.

Aynalı Kahve 50 yıldır kapılarını müşterilerine açıyor
Son Güncelleme :

09 Ağustos 2017 - 7:00

Yozgat’ta en çok tercih edilen ve 1970 yılından beri Tunusluoğlu Pasajı’nda hizmet veren Aynalı Kahve, müşterilerine kapılarını sabah ezanıyla açıyor ve 7’den 70’e birçok insanı yatsı ezanına kadar misafir ediyor.
Çapanoğlu Büyük Camii’de sabah namazını kılan vatandaşların parmak çörek, tulum peyniri gibi kahvaltılıklarını alarak Aynalı Kahve’nin yolunu tuttuğunu söyleyen işletme sahibi Mustafa Enes Köse, kahvaltılarını yapan vatandaşların işinin yolunu tuttuğunu söyledi.
İşçiden memura, öğrenciden emekliye kadar birçok insanın Aynalı Kahve’de vakit geçirdiğini anlatan Köse, sıcak yaz günlerinde bahçelerinde bulunan üzüm asmasının da verdiği serinlikle kahvenin, vatandaşların uğrak noktası haline geldiğini dile getirdi. Aynalı Kahve’nin işçilerin durağı olduğunu da belirten Köse, günlük işlerde çalıştırılmak üzere işçi arayanların, burada rahatlıkla işçi bulabildiğini de aktardı.
Aynalı Kahve’yi diğer kahvelerden ayıran bir özelliğinin de burada oyun oynanmadığını söyleyen Köse, daha çok kültürel aktive olarak kitap, gazete okunduğunu ve sohbet ortamının bulunduğunu ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.