""

ABD’nin Kudüs kararına AK Parti’den tepki « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 03:50

ABD’nin Kudüs kararına AK Parti’den tepki

AK Parti İl Başkanlığı ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

ABD’nin Kudüs kararına AK Parti’den tepki
Son Güncelleme :

09 Aralık 2017 - 7:00

Cuma namazının ardından AK Parti İl Teşkilatı öncülüğünde Çapanoğlu Büyük Camii’de toplanan vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanımasına ilişkin tepki göstererek ABD ve İsrail’i protesto etti.
AK Parti Yozgat İl Başkanı Celal Köse yaptığı açıklamada alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artıracağını söyledi. Bu kararın asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Köse, bu karardan en kısa zamanda dönülmesi gerektiğini de dile getirdi.
Türkiye’nin Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında ortaya konulan tepkinin sonuna kadar arkasında olacaklarını söyleyen Köse, “Tüm Müslümanların Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.
Müslümanların bu konuda kenetlenmesi gerektiğine de işaret eden Köse, “Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından ABD ve İsrail aleyhine slogan atan vatandaşlar daha sonra dağıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.