""

Abide İş Hanında çıkan yangın korkuttu « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 14:48

Abide İş Hanında çıkan yangın korkuttu

Abide İşhanının yıllardır yaşadığı güvenlik ve İş merkezi yönetim zafiyetinin bedeli ağır oldu. Çıkan yangında 4 kişinin yaralandığı olayda konutlar ve işyerleri hasar gördü.

Abide İş Hanında  çıkan yangın korkuttu
Son Güncelleme :

07 Eylül 2017 - 9:23

Abide İşhanının yıllardır yaşadığı güvenlik ve İş merkezi yönetim zafiyetinin bedeli ağır oldu. Çıkan yangında 4 kişinin yaralandığı olayda konutlar ve işyerleri hasar gördü.
SABOTAJ MI VAR!
Yozgat’ın merkezinde bulunan Abide İşhanında380 iş yeri ve 67 konut bulunuyor. Sabaha karşı saat 04:00’de çıkan yangın bina sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Sabaha karşı çıkan yangın akıllara acaba bir sabotajmı var sorusunu akıllara getirdi. Daha önceki yıllarda da Abide İş Hanında yangınlar meydana geldi ve bu denli büyük çapta olmadı. İtfaiye ekiplerinin müdehalesiyle de kısa sürede söndürülmüştü. Dün sabah meydana gelen yangında ise büyük çapta maddi zarar oluştu ve işhanı kullanılmaz hale geldi. Önceki yıllarda yenileme çalışmaları yapılan işhanının daha işlek hale gelmesi için belediyenin bazı birimleri ile bazı kurumlar buraya taşınmış kafe, lokanta ve diğer işyerleri ile işhanı canlandırılmıştı. Yangından dolayı tepkilerini dile getiren bazı bina sakinleri işhanında yıllardır yönetim zaaafiyeti olduğunu belirterek, güvenlik tedbirleri bakımından da yeterli önlemlerin alınmadığını öne sürdü.
ESNAFIMIZA HER TÜRLÜ DESTEĞİ
VERECEĞİZ
67 konut ve 380 iş yerinin bulunduğu Abide İş Merkezi’nde çıkan yangının ardından Vali Kemal Yurtnaç, olay yerinde incelemelerde bulundu.Vali Yurtnaç, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; yangınla ilgili inceleme başlatacaklarını esnafa ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Yurtnaç, “Gece saat 04.00 gibi yangından haberimiz oldu. Öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum.
Gerekli tedbirler öncesinden alındı mı alınmadı mı kontrol edilecek ve gerekli incelemeler başlatılacak. Burası Yozgat’ın merkezinde bir yer.
Önemli, hareketli bir ticaret merkezi ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması lazımdı. Buranın bir yönetimi var ve bu yönetimin güvenliği sağlaması lazım.
Devlete düşen ne, buradaki sivile düşen ne hepsini gözden geçireceğiz ama bu tür şeyler için proaktif olmak lazım. Önceden tedbirleri almak lazım. İdareye düşen tedbirlerde noksanlık var mı sivile düşen noksanlık var mı onların hepsine bir inceleme başlatacağız. Buradaki esnafımıza da elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Allah beterinden korusun” dedi.
İŞ MERKEZİ
YOZGAT’IN CAN
DAMARI
İş merkezinin Yozgat’ın can damarı olduğunu ve esnafı mağdur etmeyeceklerini ifade eden Vali Yurtnaç, “Herkes ticaretini düzgün bir şekilde yapmalı. Ama bunu yaparken de gerekli her türlü yasal olarak güvenlik tedbiri neyse o güvenlik tedbirlerinin alınması gerekiyordu.
Gerekli incelemeyi başlatacağız. Esnafımıza geçmiş olsun. Henüz zarar belli değil, her şey kontrol altında. Söndürme çalışmalarından sonra teknik ekipler gelecek ve genel zarar ortaya konulacak” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.