""

Acemi Birliği- Hafif Raylı Sistem « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:48

Acemi Birliği- Hafif Raylı Sistem

Acemi Birliği- Hafif Raylı Sistem
Son Güncelleme :

20 Nisan 2021 - 16:09

Yozgat’ta bu iki önemli projenin hayata geçmesi demek kentin yıllardır her türlü uğraşına karşın çözemediği birçok sorunu kökten çözecektir…

Acemi Birliği, Yozgat’ın yıllar önce kaybettiği, bulmak için ise, bir sürü çaba harcadığı ancak tam bulduk derken, kaybettiği bir parçasıdır.

Yıllar evvel şehrin ekonomisi başta olmak üzere her noktasına küçük bir dokunuş ile gelişmesini, kalkınmasını ve büyümesini sağlayan Acemi Birliğinin yeniden kazanılması için yıllardır bir mücadele verilmektedir.

Bu defa olacak gibi görünüyor. Çünkü meselenin üzerinde ısrarla durulmasını önemli bir gelişme olarak algılıyorum. Hem iktidar kanadı istiyor, hem de iktidarın ortağı istiyor.

Acemi Birliği kadar önemli olan bir diğer proje ise Hafif Raylı Sistem… Şehir ile Üniversite kampüsünü bir birine bağlayacak, aradaki kopukluğu ve yıllardır ulaşımda yaşanan sorunları çözecek olan bu projenin hayata geçmesiyle Yozgat yeni bir Yozgat olacaktır.

Yozgat o zaman kabuğunu kıracak, yeni yerleşim alanlarına kavuşacak, büyük bir şehir olacaktır…

* * * *

Gazetemizin 25’nci kuruluş yıl dönümü vesilesi ile ziyaretimize gelen AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer ile yaptığımız sohbet sırasında bazı konuları konuşurken, bu iki projeden de kısaca bahsetti.

Daha sonra katıldığı bir programda her iki konu ile ilgili açıklamasını şu şekilde tekrar etti…

Ankara’da il başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldik. Cumhurbaşkanımız ile görüşmemizde askeri birliğin gelmesi konusunda talepte bulundum. İnşallah Savunma Bakanlığımıza da talimat verildi. Çalışmaları başlattık. Bunun takipçisi olacağız. Yozgat’a askeri birliğin gelmesi noktasında…

Son dönemlere bakıldığında Yozgat’ın kamu yatırımları açısından en fazla hizmet alan iller arasında yer almaktadır. Bu hizmetler artarak devam edecektir.

Biliyorsunuz hızlı tren garımız Yozgat’a 16 kilometre uzakta. Yozgat Şehir Hastanesi’nden başlamak üzere  yine şehir içerisinden geçmek üzere Üniversitemizden tren garına kadar. 16 kilometrelik mesafede hafif raylı sistem inşallah Yozgat’a yakışacak. Hem üniversite öğrencilerine hem de halkımızın çok daha rahat gidip gelmesini sağlayacak. Uzun vadeli olsa da bunun takipçisi olacağız.

Üniversite ile şehir arasındaki en büyük sorun ulaşım sorunu. Çevre yolu projesi ile bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Askeri birlik ile ilgili konuşmalarımız oldu. Yozgat il Başkanı olarak Cumhurbaşkanımızdan Yozgat’a askeri birlik ile hafif raylı sistemin gelmesi taleplerimiz oldu. İnşallah bunlar kayda alındı. İşlemlerini takip edeceğiz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.