""

Açıkgöz: Her gün 180 haneye sıcak yemek hazırlanıyor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 04:40

Açıkgöz: Her gün 180 haneye sıcak yemek hazırlanıyor

Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, tek bir vatandaşın dahi rızık kaygısına düşmeyeceği bir yemek temin sistemi oluşturduklarını belirterek, her gün 180 haneye sıcak yemek hazırlandığını söyledi.

Açıkgöz: Her gün 180 haneye sıcak yemek hazırlanıyor
Son Güncelleme :

18 Ocak 2022 - 17:45

Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, tek bir vatandaşın dahi rızık kaygısına düşmeyeceği bir yemek temin sistemi oluşturduklarını belirterek, her gün 180 haneye sıcak yemek hazırlandığını söyledi.
Kaymakam Açıkgöz, yemek ihtiyacı olan hanelere sıcak yemek temini projesinin denetimi amacıyla yemeklerin hazırlandığı aşevini ziyaret etti.
Kaymakam Ali Açıkgöz, ilçede her bir vatandaşın gece yatağa tok girmesinin devletin güvencesi altında olduğunu ifade etti.
Aşçı Yaşar Gürbüz’e emekleri için teşekkür eden Kaymakam Açıkgöz: “Aşçımız, gece saat 03.00’te yemekleri hazırlamaya başlıyor. Her gün 180 hane için sıcak yemek hazırlanıyor. Yemek dağıtım ekibimiz tarafından; yaşlı, engelli ve muhtaç durumda olan tüm vatandaşlarımızın adreslerine bu yemekler tek tek götürülüyor. Bu kriterlerin dışında olup bir ameliyat, hastalık veya rahatsızlık geçiren, sıkıntıya düşen bir vatandaşımız olduğunda yemek imkanından faydalanabiliyor. Güçlü devlet olmanın gereği ne ise tüm vatandaşlarımız için bunun gereğini yerine getiriyoruz. Eğer ilçemde tek bir vatandaşım dahi, gece yatağa aç girer ise bunun mesuliyetinin şahsımıza ait olduğunu düşünüyoruz. Bu bakış açısıyla çok kapsamlı araştırmalar yaparak, sıcak yemek projemizden faydalanan hane sayımızı, 60 haneden 180 haneye çıkardık. Bunu artırmamız gerektiğinde artıracak güçteyiz.” dedi.
Rızık kaygısına düşülmemesi gerektiğini ifade eden Açıkgöz, “İki cihan serveri Hz. Peygamber (S.A.V.) efendimiz bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor: ‘Kuşlar sabahları kursakları boş olarak çıktıkları halde akşam dolu kursaklarla dönerler. Eğer siz Allah’a gereği gibi güvenseydiniz, Allah kuşları doyurduğu gibi sizleri de rızıklandırırdı.’ Bu hadis-i şerifle ilk karşılaştığımda beni çok derinden etkilemişti. İşte bugün yaptığımız bu proje ve buna benzer sosyal projeler, insanımızın rızık kaygısını ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bizler, bunu temin etmek için tüm gücümüzle ve büyük bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Kaymakam Ali Açıkgöz’e ziyaretlerinde eşi Dr. Şeyma Açıkgöz, SYDV Vakıf Müdürü Murat Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan, Şube Müdürü Rıza Uslu ve Aşevi Koordinatörü Nuh Aker eşlik etti. Cemil MERMERTAŞ

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.