""

Açılışı gerçekleşmeden tesise zarar verdiler « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:06

Açılışı gerçekleşmeden tesise zarar verdiler

Yozgat Belediyesi’nin 23 Kasım’da açmayı planladığı Kapalı Pazar ve Sosyal Tesisleri’nin koruma tellerini keserek tesise zarar verdiler.

Açılışı gerçekleşmeden  tesise zarar verdiler
Son Güncelleme :

18 Kasım 2016 - 7:00

Tesisi yerinde inceleyen ve yapılanlara tepki gösteren Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, tesisin açılışına bir hafta kala vatandaşların tesise neden zarar verdiğine anlam veremediğini söyledi. Yozgat’ın ve pazarcı-sebzeci esnafın, 40 yıllık beklentisi olan Kapalı Pazar yerini tamamlandığını ve 23 Kasım’da hizmete açılacağını ifade eden Açıkgöz, “Belediye olarak halkımızın uzun süredir beklediği tesisi şehrimize kazandırdık. Önümüzdeki günlerde de burasını hizmete açacağız. Çocuklarımız burada spor yapacak. Ancak nedendir bilemiyoruz. Bir kişi gelip spor alanını çeviren telleri keserek zarar veriyor. İnşallah söz verdiğimiz tarihte buranın açılışını yapacağız. Şehrimize böyle bir tesis kazandırmanın büyük bir heyecanı Aolumsuzluklarda bizi bu heyecandan, mutluluktan geri koymuyor değil. Basketbol sahasının telini vatandaşlar kesmiş. Teli açmışlar ve içeriye girmişler. Ateş yakıp zarar vermişler. Bunu yapmakla ellerine ne geçiyor.
Bu tesis zaten onlar için halkı için yapılmış bir tesis. Bittiği zaman zaten açacağız ve istedikleri kadar kullanacaklar. Buraya güzel bir tesis kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz ama bu tür olumsuzluklar mutluluktan bizi geri koyuyor” dedi.
Zarar verilen koruma tellerinin tamamen yenilenmesi gerektiğini ifade eden Açıkgöz, “Maalesef burası bu şekilde açılışa kadar kalacak. Tamamen bu telin değişmesi lazım, bunlar birbirine eklemeli tense teli. Vatandaşımızda bu tür olumsuzlukları gördüklerinde müdahale etmeleri gerekiyor. Belki güvenlikleri açısından direkt yüz göz olmaları sıkıntı olsa da en azından bu işi yapanların fotoğraflarını çekip eşkâllerini belirleyip kolluk kuvvetlerine veya bizlere bildirmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.