""

Adalet Bakanlığı, AIDS uyarısı 10 yıldır internette « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 03:58

Adalet Bakanlığı, AIDS uyarısı 10 yıldır internette

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dair Başkanlığı’nın yayınladığı iddia edilen “Halkımıza Uyarı” başlıklı bir belge bazı haber sitelerinde “AIDS ve bulaşıcı hastalıklar uyarısı” şeklinde yer buldu. Söz konusu uyarının yeni değil 10 yıldır internet sitelerinde olduğu belirlendi.

Adalet Bakanlığı, AIDS  uyarısı 10 yıldır internette
Son Güncelleme :

04 Kasım 2016 - 7:00

Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimi olduğu iddia edilen Turan Açıkmeşe imzasını taşıyan belgede “Son günlerde karşılaşılan, toplumsal salık tehdidi oluşturan, halka açık bölgeler fena niyetli şahısların; Hepatit ve türevleri, AIDS; şeklinde bulaşıcı hastalık dağıtma girişimleri ile ilgili istihbaratlar alınmış ve bunların tüm yazılı, görsel basın ve web vasıtasıyla en süratli şekilde halkımıza iletilmesi zorunluluğu dünyaya gelmiştir” denilerek alınması ihtiyaç duyulan önlemlerin sıralanması dikkat çekti.
BAKANLIK 2007’DE YALAN OLDUĞUNU BEYAN ETTİ
Belge ortalama 10 yıl ilkin mail yöntemiyle internette dolaşıma girdi. O dönemde haber sitelerine mevzu olan belge ile ilgili ekşi lügat’te de bir başlık bulunuyor. “Adalet Bakanlığı’ndan meydana getirilen izahat” iddiasıyla dolaşıma giren belge ile ilgili söylentiler ve haberlerin artmasının arkasından Adalet Bakanlığı mevzu ile ilgili Nisan 2007’de yazılı birizahat yapmış oldu. Bakanlık yapmış olduğu açıklamada belgenin kendilerine ilişik olmadığını söylemiş oldu:
“Son günlerde internette ve mail ortamında ‘Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından Halkımıza Uyarı’ başlıklı ve AIDS ile ilgili bir yazı; Adalet Bakanlığı resmi web sayfası logosu, Bilgi İşlem Dairesi ve Tetkik Hakimi Turan Açıkmeşe’nin adı kullanılarak e-mail olarak gönderilmiştir.Bakanlığımızda vazife icra eden kişilerin isim ve adres bilgilerine web sayfamızdan ulaşmak mümkün olduğundan, adların art niyetli kişiler tarafınca başka amaçlar için kullanılması da mümkündür.
Söz mevzusu olan e-mailin bakanlığımız ve incelemhakimi Turan Açıkmeşe ile hiçbir ilgisi yoktur.”
Bakanlığın 2007’deki açıklaması üstüne haber siteleri “Hakimin ismiyle düzmece AIDS uyarısı”, “Adalet Bakanlığı logolu ‘AIDS maili’ korsan çıktı” başlıkları ile belgenin gerçek olmadığını kaydetti.
Aradan 10 yıl geçmiş olmasına rağmen, düzmece belge toplumsal medyada ve bazı haber sitelerinde paylaşılmaya devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.