""

ADAY ADAYLARI MÜRACATLARI BAŞLADI… « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:35

ADAY ADAYLARI MÜRACATLARI BAŞLADI…

ADAY ADAYLARI MÜRACATLARI BAŞLADI…
Son Güncelleme :

27 Nisan 2018 - 7:00

“Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen kongrede Yozgat Şehir Hastanesinin de tanıtımı yapıldı.”

Milletvekili olmak için aday adaylığı müracaatları dün itibariyle başladı… Süreç kısa olacağı için müracaat etme tarihi ay sonu itibariyle sona ermiş olacak.

24 Haziran’ı Yozgat için yeni bir fırsat olarak gördüğümü baştan belirtmek isterim… Dilerim netice memleketin hayrına tecelli eder.

Burada Yozgat seçmenine çok önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Çünkü her zaman böylesine fırsatlar kolay ele geçmiyor, belki bir sonraki fırsat geldiğinde aramızdan birileri hayta olmayacak, değil mi?

* * * *

Bu bağlamda Türkiye ve Yozgat için siyasette yeni dönem çok önemli… Yozgat, 24 Haziran seçimlerini bu perspektiften bakarak değerlendirmelidir. Dolayısıyla burada şöyle küçük bir hatırlatmam olacaktır… Yozgat’taki siyasi parti teşkilatları Genel Merkez yönetimini bu yönden bakarak etkilemelerini naçizane tavsiye ediyorum.

Yani geçmişte olduğu gibi artık evrak kabul eden bir konum olmaktan çıkmak durumundadır teşkilatlar…

* * * *

Elbette herkesin ve her partilinin gerekli prosedürleri tamamlandıktan sonra aday adayı bedelini ilgili banka şubesinin ilgili hesabına yatırıp, makbuzu partinin görevli personeline vererek, müracaat etme hakkı vardır.

Fakat yapılacak listelerin ağırlığı çok yüksek olmalı ki, bu listeleri müracaat etme dönemi tamamlandıktan sonra inceleyecek olan siyasi partinin ilgilileri, önüne gelen isimlere baktığında; “Hangisi olmasın” sorusuna kolay cevap bulamasınlar.

* * * *

Lakin aday adaylık müracaatları başladığı tarihten itibaren bu hakkı kullananları kamuoyundan takip ettiğim kadarıyla yukarı da anlatmaya çalıştığım noktaya bir vurgu yapılmadığını üzülerek gördüm.

Müracaat süresi tamamlanıncaya kadar süreç bu şekilde devam etmesi halinde yine partilerin genel merkezinde isim belirleyici kurulları etkileyici olacaklardır. Yozgat’ta kabul memurluğu görevini aklınca yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacaktır.

* * * *

Bu konuya daha sonra da biraz daha net ifadelerle devam edeceğim ama şunu özellikle ifade etmeliyim ki; Milletvekili olmayı her kim ki düşünüyorsa, bu kişinin Yozgat’ın ihtiyaçlarını çok iyi bilmesi ve halden anlaması lazım.

Milletvekili olduktan sonra Yozgat’a bir daha ki seçime kadar gelmeyecek insanlar zaten bugün hayatımızda yer meşgul etmektedir. Bu memleketin bu şekilde yeni milletvekillerine hakikaten ihtiyacı yoktur.  

 

*** Yeni dönem öncesi Meclisten geçen uyum yasaları hakkında söz alarak bütün kamuoyunu bu konuda aydınlatan Milletvekili!

*** Kısa zaman için işadamı olan şimdide milletvekilliği aday adaylığı müracaatı yaparak iktidar partisinden birisi olduğunu tescillettiren genç siyasetçi!

*** Dün istifa ederek, milletvekili aday adaylığını açıklamasıyla milletvekili olma ihtimali oldukça yüksek görünen tecrübeli siyasetçi!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.