Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aile hekimleri yazılabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aile hekimlerinin reçete edebileceği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bakan Işıkhan, raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimleri tarafından yazılabileceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Sağlık alanında yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi veren Bakan Işıkhan, aile hekimlerinin hasta raporlarına bağlı olarak belirli ilaçları reçete edebilme yetkisine sahip olacağını belirtti. Artık kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji gibi hastalıklara yönelik ilaçların da aile hekimleri tarafından yazılabileceğini ifade eden Bakan Işıkhan, bu düzenlemenin hasta hakları ve sağlık hizmetlerine erişim açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Bakan Işıkhan, yapılan bu düzenlemeyle birlikte sağlık sektöründe önemli tasarrufların da sağlandığını dile getirdi. Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri ve alternatif tedavi seçenekleri sayesinde yaklaşık bir yılda 3,2 milyar lira tasarruf sağlandığını belirten Bakan Işıkhan, sağlık politikalarının etkin bir şekilde uygulanmasıyla hem hastaların tedavi süreçlerinin kolaylaştığını hem de devletin kaynaklarının daha verimli kullanıldığını ifade etti./Haber Merkezi

Reklamı Geç