""

AK Parti Belediyeyi kaybederse kayıkçı kavgası biter « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 14:39

AK Parti Belediyeyi kaybederse kayıkçı kavgası biter

AK Parti Belediyeyi kaybederse kayıkçı kavgası biter
Son Güncelleme :

10 Ağustos 2018 - 7:00

Daha açık konuşmak gerekirse AK Parti Belediyeyi kaybetmediği sürece partideki devam eden kayıkçı kavgasının kolay kolay biteceği yok.

Bu konuda daha önceden biraz bilgi sahibiydim ama taşlar yerine yeteri kadar oturmadığı için bir şeyler söylemek doğru olmaz diye düşünürdüm.

Şimdi ise, 24 Haziran genel seçimlerin ardından bazı şeyler daha belirginleşti, sorun ve sorunların kaynağı suyu yüzüne çıkmış oldu.

Bunun en önemli iki sebebi vardır… Bir 2015’deki 7 Haziran seçim sonuçları… İkincisi ise, 2018 yılı 24 Haziran seçimlerinin neticesidir.

* * * *

Her iki seçim sonucu da partililer arasında başarısızlıklara bağlı bir kayıkçı kavgasını başlattı… Bu konuda bir taraf başarısızlıklar üzerinden siyasetini devam ettirmeyi tercih etti. Kimileri de atılan yanlış adımları bir sebep olarak ortaya koyuyor.

Her şeye rağmen siyasette halen özgül ağırlık AK Partiye ait olmasına karşın partinin her kademesinde başlayan panik hali bütün bünyeyi sarmış durumdadır.

Başka şehirler de olup biten bir tarafa bıraktığımız da Yozgat’ta AK Partiyi oluşturan bütün organların sorunlu olduğunu başka türlü tarih etmek mümkün değildir.

* * * *

AK Parti kendi içinde yaşadığı sorunları biran evvel çözmek zorundadır. Çünkü vatandaş da kendisini halen çoğunlukta temsil eden partinin sorunlu olmasını istemiyor…

Dolayısıyla 2019 Mart yerel seçimlerine zamanın çoğu gitti azı kaldı… Vatandaş bütün partileri bir kez daha masaya yatıracak kalan süre içinde kan kaybeden, panik yaşayan, sorunların üstesinden gelememiş partiyi kesinlikle tercih etmeyecektir.

Bu bakımdan 2015’deki 7 Haziran seçim sonuçları… Ve 2018 yılı 24 Haziran seçimlerinin neticelerine baktığımız da AK Partinin birçok dezavantajı karşımıza çıkmaktadır.

* * * *

Son cümle olarak 24 Haziran seçimlerinin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçti… Ortada 2 Milletvekili kaybedilmiş, halen kaybedilen 2 Milletvekilinin neden kaybedildiği konusunda vatandaşın karşısına çıkıp iki çift laf edilememiştir.

Yozgat’ta bu Milletvekillerinin kaybedilme sebepleri bütün çıplaklığı ile ortadadır. Şimdiye kadar Partinin yetkili organları vatandaşın karşısına çıkıp, bunun telafisi için çalışma yapacaklarını anlatmaları gerekirdi. Peki, bir açıklama yapıldı mı? Hafta başında Milletvekili ve parti mensupları ile yaptığımız sohbette anladım ki, sorunlar devam ediyor, kayıkçı kavgası bitmemiştir.

 

 

  • Şehir merkezindeki pazarcı esnafı ziyaret ederek, sorunları dinleyen, bu sorunların giderilmesi için çalıştığını anlatan Vekil!
  • İlçeleri ziyaret ederek, teşkilatlarla ve vatandaşlarla yaptığı görüşmeler neticesinde sorumluluğunun farkında olan Vekil!
  • İlçelerde devam eden kamu inşaatlarını yerinde görüp, noksanların tamamlanması konusunda uyarılarda bulunan Bürokrat!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.