""

AK PARTİ GENEL MERKEZİNİN KAFASINDAKİ İSİM! « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 00:11

AK PARTİ GENEL MERKEZİNİN KAFASINDAKİ İSİM!

AK PARTİ GENEL MERKEZİNİN KAFASINDAKİ İSİM!
Son Güncelleme :

12 Ağustos 2017 - 7:00

Zaman yaklaştıkça nabızları yükselen adayların heyecanı artıyor, bu yolda kimlerin nefesi tükenecek, ipi kimler göğüsleyecek hep birlikte göreceğiz.

Bugün bir ekip gelecek, bunların kafasından mutlaka bir isim var, ama kim olduğu belli değiller, vekillerde bilmiyor, ne garip değil mi?

Sır gibi saklanıyor, sanki çok önemli, şimdi söylemezseniz, yarın ya da ertesi gün nasıl olsa söyleyeceksiniz…

Sahi bu adam kim ki; dünyayı mı yönetecek yoksa.

Evvelsi günkü yazımı okuyanlar hatırlayacaktır bir rehberden bahsetmiştim…

AK Parti genel merkezi tarafından hazırlanan, Yozgat dahil bütün İl teşkilatlara gönderilen 6.Olağan Kongre Rehberinde yer alan detayların önemli olduğunu söylemiştim.

Dolayısıyla bu yıl yapılacak genel kurullarda belirlenen kriterlerin çok önemli olduğunu bu kriterlere uymayan ya da bilmeyenlerin teşkilatlardaki işlerinin kolay olmayacağını bir kez daha hatırlatmakta fayda olacak.

Rehberde özellikle Ak Parti İl Başkanı olacaklar için bir yol haritası çizilirken, yönetimde yer almayı düşünenlerde unutulmamış, şöyle ki; Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar AK Parti Yönetimine giremeyecek.

Bugün yönetimde görev yapanların birçokları kaşını gözünü sürmelesin bu yazacaklarım onları ilgilendiriyor, memur değiller ama işçi statüsünde yer aldıkları için ya da şirket elemanı oldukları için yönetimde görev alanların hiç birisi yeni dönemde olmayacaklar.

Bunu ben söylemiyorum, rehberde yazılanları aktarıyorum.

Vatandaş AK Parti İl veya İlçe Yönetimine girmiş, Hastane veya Postane gibi yerde taşeron işçiyse bunlar yeni dönemde olmayacaklar. Bir diğeri Kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisi bulunanlar da AK Parti yönetimine giremeyecek.

Yani Kamu da iş ve İhale herkesi yıpratıyor, toplum genelinde adaletsiz gelir dağılımı ve geçim sıkıntısından rahatsız olanların dilinden hiç düşürmediği, partiyi yıpratan, zora sokup, sorun olan, haksız kazanç elde etmek isteyenler bu dönem yönetimlerde yer bulamayacak. Milletvekili, belediye başkanı ve il başkanlarına yakın olmak, parti yönetimine girip hava atmak isteyenlere fırsat verilmeyecek.

Türkiye genelinde ve Yozgat’ta AK Parti Teşkilatlarına seçilecek yeni yöneticilerde aranan şartlar ince elenip sık dokunmuş.

2019 yılında Yerel yönetimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Milletvekilliği seçimleri olmak üzere 3 önemli seçimde AK Parti’ye katkıda bulunacak yeni teşkilat yöneticileri için daha detaylı kriterler söz konusu rehberde kısaca şöyle:

İl ve ilçe yönetimlerinin yüzde 30’u kadın, yüzde 30’u gençlerden oluşacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla iştiraklerinde çalışanlardan parti yönetimine üye seçilmeyecek.

Kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisi bulunanlar yönetimlerde görev almayacak.

Şaibeye, dedikoduya fırsat verilmeyecek. Partinin temel ilkelerine uygun kişiler belirlenecek.

Coğrafi ve demografik yapıya uygun yönetimler oluşturulacak.

Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri parti organlarına üye olamayacak.

Yönetim kurullarında görev alacak üyeler eğitimli olmalarına önem verilecek.

Yönetim Kurulu’nun en az yüzde 30’u yüksekokul mezunu olacak.

Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde ekonomik ve sosyal durumu, temsil kabiliyeti dikkate alınacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.