""

AK Parti İl Başkanı Köse: Kongreler tasfiye için değil değişim için yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 07:22

AK Parti İl Başkanı Köse: Kongreler tasfiye için değil değişim için yapıldı

AK Parti Yozgat İl Başkanı Celal Köse, Yozgat’ta 9 ilçe başkanı ile göreve devam edildiği, 5 ilçe başkanının da değiştiğini belirterek, Kongrelerin bir tasfiye niteliği için değil bir değişimin yapıldığını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Köse: Kongreler  tasfiye için değil değişim için yapıldı
Son Güncelleme :

19 Ekim 2017 - 7:00

Köse, bugüne kadar partide görev yapan bütün il ve ilçe başkanlarının bu partinin birer neferi olduğunu vurgulayarak, AK Partinin kurulduğu günden bugüne kadar hep kendini yenileyerek bugünlere geldiğini ifade etti.
AK Parti Yozgat İl Başkanı Celal Köse, beraberinde İl Başkan Yardımcıları Yalçın Korkmazyiğit ve Semra Susam, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, Kadın Kolları Başkanı İhsaniye Altınok ve İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Emin Erbek, Kent Park Cafe Haouse’da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında tamamlanan ilçe kongrelerini değerlendirdi.
Başkan Köse, 14 ilçe teşkilatında 213 tane yönetim kurulu üyesinin bulunduğunu belirterek, “113 yönetim kurulu üyemiz yerini muhafaza etti. 103 yönetimi kurulu üyemiz değişti. Parti yönetimlerimizin yüzde 50’si yenilendi. İnşallah bu yeni yönetimlerle birlikte seçimlerde daha iyi çalışmanın gayreti içerisinde olacağız. Geçmişte görev yapan arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Hiç bir zaman emeklerini esirgemediler. Onların başımızın üzerlerinde yerleri var” dedi.
YOZGAT’IN GELİŞMESİ ADINA NE YAPILMASI GEREKİYORSA ONU YAPACAĞIZ
Yozgat’ın gelişimi adına ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaklarını ifade eden Köse, “AK Parti, şehirlerin gelişimine öncülük ediyor. Yozgat’ın gelişmesi adına ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Şehrin gelişmesine katkı sunmak istiyoruz” diye konuştu.
İLİMİZİN SORUNLARININ YERALDIĞI DOSYAYI CUMHURBAŞKANIMIZA İLETECEĞİM
Yozgat’ın sorunlarının yer aldığı bir dosyanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini ifade eden Başkan Köse, “TKDK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Yatırımcı kuruluşlardan ve ORAN’dan dosyaları istedik. O dosyaları birleştiriyoruz. Tamamlandığında Milletvekillerimiz ve Bakanımız aracılığı ile Cumhurbaşkanımıza bu dosyayı ileteceğiz” diye konuştu.
İÇ ANADOLU İLLERİNİ KAPSAYAN BİR TEŞVİK UYGULAMASI ÇIKARILMALIDIR
İç Anadolu Bölgesini kapsayan bir teşvik uygulaması çıkarılması gerektiğini vurgulayan Celal Köse, böyle bir teşvik’in küçük illeri uçuracağını, kalkındıracağını ifade etti.
Başkan Köse, “İç Anadolu Bölgesinde milli geliri bin 500 dolar ve altında ki illerde özel teşvik uygulaması vardı. Bu bölgesel bir teşvikti. İç Anadolu bölgesindeki küçük illerin ortak kaderi göç. Çorum, Sivas, Nevşehir’de az veya çok göç var. Nüfusu tutamıyorlar. Nüfusu tutmak için de ancak ve ancak sanayi yatırımlarının olması lazım. Devlet bunun alt yapısını yapıyor. Devlet iş veren değil. Bizim iş adamlarımız bir araya gelip bir şeyler üretmenin peşinde olmalı. İç Anadolu bölgesine özel Yozgat’ı kapsayacak, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde olduğu gibi bir teşvik yasası çıkabilirse 100 liranın 70 lirasını devlet, 30 lirasını kişi koyacak. İşletme sermayesi verecek. Malının pazarlanmasında da yardımcı olacak. Bu Yozgat ve Yozgat gibi İç Anadolu Bölgesinde küçük illerin tamamını uçurur, kalkındırır. Niye pazara yakın. Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde üretilen malın nakliyesi ile Yozgat’ta üretilen malın nakliyesi arasında büyük bir fark oluşacak. Bu fark bizim lehimize olacak. Biz bu konuyu Milletvekillerimiz ile görüştük. İnşallah böyle bir teklifi yaparlar. Bizim gibi olan illerde bu işten faydalanır. Yozgat’ta istihdamı arttırdığımız zaman göç sorununu kendiliğinden çözmüş oluruz” dedi.
Gazete temsilcilerine de teşekkür eden Başkan Köse, “Yozgat’ımızda yıllardır görev yapan gazetecilerimiz var ve hepsi de yaptığı haberlerle ilimizin gerek tanıtımına gerekse gelişimine önemli katkıları olmuştur.
Dün olduğu gibi bundan sonrada gazeteci ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, bizlerin sadece haberlerinin yanı sıra gördükleri ya da “şöyle olması ilimiz adına daha faydalıdır” gibi konuları bizzat bizlere iletmesi hem bizim hem de şehrimiz adına önemli bir kazanım olur. Bu vesile ile davetimize katıldığınız için tekrar teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.