""

AK Parti’de 5 ilçe başkanı değişiyor « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 02:03

AK Parti’de 5 ilçe başkanı değişiyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “metal yorgunluğu” açıklamalarının ardından AK Partide değişim süreci yaşanmaya devam ediyor.

AK Parti’de 5 ilçe  başkanı değişiyor
Son Güncelleme :

08 Eylül 2017 - 7:00

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydettmişti: “Önümüzdeki süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Tüm bakanlarımızdan 180 günlük kısa vadeli bir eylem programı istedim. Bu yılsonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz.
Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019’a hazırlanmamız gerekiyor”
Bu konuşmanın ardından ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da değişim süreci yaşanmaya başladı. İlçe bazında ilk değişim AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Hamza Kaya’dan geldi.
Kaya, düzenlediği basın toplantısında, görevinden ayrıldığını belirtip, yapılacak ilçe kongresinde yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.
Boğazlıyan İlçe Başkanı Kaya’yla birlikte 4 ilçe başkanının da önümüzde günlerde yapılacak olan İlçe Kongrelerinde aday olmayacaklarını açıklamaları bekleniyor.
5 İLÇE BAŞKANI’DA ADAY OLMAYACAK
İlçe Başkanlıkları ise şunlar olduğu belirtiliyor: “AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Ahmet Yavuz, Sarıkaya İlçe Başkanı Atilla Yusuf Kenan Şahin, Aydıncık İlçe Başkanı Burhan Koçak ve Yenifakılı İlçe Başkanı Hacı Mehmet Karabulut”
Öte yandan 5 ilçe başkanlarının belirlenmesi için AK Parti Genel Merkezi tarafından Yozgat İl Başkanlığında yapılacak temayül oylaması sonrası isimlerin netlik kazanacağı ifade ediliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.