""

“AK PARTİLİ OLMAK GURUR ABİDESİ OLMAK DEĞİLDİR” « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 06:31

“AK PARTİLİ OLMAK GURUR ABİDESİ OLMAK DEĞİLDİR”

“AK PARTİLİ OLMAK GURUR ABİDESİ OLMAK DEĞİLDİR”
Son Güncelleme :

03 Ekim 2017 - 7:00

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan’a ait bu ifadeler…

Devamını birazdan paylaşacağım önce birkaç hususa dikkat çekmek istiyorum…

Siyasette yeni bir dönem başlıyor…

Partiler yasası…

Ve Seçim kanunu değişmemiş olsa da…

Vatandaş olarak bir kez daha Genel Merkezlerin göndereceği isimleri Milletvekili seçecek olsak da…

* * * *

2019 yılı itibariyle siyasi sistemde gözle görülür bir değişim olacaktır. Yani sağda bir parti, solda bir partili dönem yaşayacağız.

Kuvvetle muhtemel sağı AK Parti, sol’u da CHP temsil edecek gibi bir durumla karşı karşıyayız. Elbette AK Parti ve CHP’nin dışında da siyasi hayatımızda partiler olacaktır.

* * * *

Fakat siyasetin nabzını AK parti ile CHP tutacaktır. Birisi iktidar olamaya devam ederken, diğer ana muhalefet görevini sürdürecektir.

Bugün dahi zaman zaman karşımıza çıkan bazı durumlarda MHP’nin, BBP ve diğer partilerin AK Partiyi desteklemeleri…

CHP’yi ise, açıktan olmasa da DSP ve aynı kulvarda yer alan partilerin desteklemeleri dikkatleri çekiyor.

* * * *

Fakat ülkeye hizmet, vatandaşın geleceğine hizmet her şeyin önünde yer almaktadır. Bu anlamda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli tespitleri bulunmaktadır.

Bu durum kimi zaman Bakanlar, kimi zaman Milletvekilleri, kimi zaman da partililerin dikkatinden kaçmış olsa da, Sayın Erdoğan adeta beyinlere çivi çakar gibi konuşmaları hatırda kalıyor…

* * * *

Yanlış hatırlamıyorsam en son İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısında Sayın Erdoğan şöyle seslendi:

“AK Partili olmak gurur abidesi olmak değildir, iktidar gücünüz gururlanma sürecine katkıda bulunsun diye kullanmamalıyız. Tam aksine tevazu ehli olmak suretiyle vatandaşlarımıza yaklaşmalıyız. Bunu yapmak durumundayız. Aksi taktirde Rabbimin bize verdiği bu nimeti süratle kaybederiz. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımız, kapı kapı dolaşmak durumundayız. Bu parti 14-15 yıllık süre içinde yatırımları ile belli mesajları verdi, veriyor. Daha çok çalışmamız, yatırımlar yapmamız lazım. İstiyoruz ki, caddelerde ilerlerken sağda solda bu çarpık yapılaşmalar olmasın. Belediyelerimiz bir an önce buralardaki bu yapılaşmayı çok daha modern, insanca yaşanabilir hale dönüştürsün. Bu dönüşümleri gördüğümüz zaman iftihar ediyoruz. İstiyoruz ki, ‘bu millete yakışan neyse AK Parti onu yaptı, yapıyor’ denilsin. Belediyeler için bir şey söyleyeceğim, belediyelerde hizmet gerektir ama yeterli değildir. Yeterli olan gönüllere girmektir. Eğer gönülleri alamıyorsak kaybederiz. Ev ev dolaşacağız ve vatandaşımızla bu gönül birlikteliğini sağlayacağız”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.