""

Akay’dan kooperatifçilik günü açıklaması « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:25

Akay’dan kooperatifçilik günü açıklaması

Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, ’21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Akay’dan kooperatifçilik günü açıklaması
Son Güncelleme :

22 Aralık 2017 - 7:00

Mesajında, kooperatifin Türkiye’de ilk defa ‘Memleket Sandığı’ adıyla kurulduğunu kaydeden Akay, “Sosyal bir oluşum olan kooperatifçilik, dünyada ilk olarak 1816’da İngiltere’de başlamıştır. Ülkemizde ise 1863 yılında Mithat Paşa tarafından “Memleket Sandığı” adıyla kurulmuştur. Ülkenin kalkınmasında büyük bir payı olan kooperatifler,kar amacı gütmeden iş birliği ve dayanışma amacıyla kurulmuştur. Kooperatifler birlikte çalışmanın ortaya koyduğu ve birlikte yaşama ruhunu en güzel şekilde yansıtan kuruluşlardır. Üreticiler, mal üretir. Ürünlerini değeri ile satabilmek, emeklerinin karşılığını alabilmek isterler. Bunu tek başlarına başarmakta zorlanırlar. Tüketiciler ise ucuz ve kaliteli mal almak isterler. Buradaki amaç; verimli çalışmak, ortak ihtiyaçlarını karşılamak, emek ve ürünleri değerlendirmektir. Kooperatif, “Birlikten kuvvet doğar” anlayışıyla barışa giden yolda yürümemize yardımcı olup öncülük eder. Toplumun ekonomik ve sosyal yönlerden kalkınmasında önemli rol oynar” ifadelerini kullandı.
Akay, mesajında şunları söyledi:
“Türkiye’nin en büyük kooperatifleri arasında yer alan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ise 1953 yılında kurulmuş olup; şuanda 77568 ortağı mevcuttur. 12 adet satış mağazası ile Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Sivas ve Kırşehir illerini kapsayacak şekilde 5 il ve 830 köyde ortaklarına hizmet vermektedir. Kooperatif olarak bizim en önemli gördüğümüz iş, ortaklarımızın tarımsal ihtiyaçlarını zamanında, uygun fiyatlarla ve kaliteli olarak temin etmektir.Bunun yanı sıra özellikle Pancar Kooperatiflerinin olduğu ilçelerde piyasa fiyat dengesinin çiftçi lehine oluşmasında önemli rol almaktır. 1163 sayılı Kooperatifler kanununa bağlı olan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi, hem faaliyet sahası olarak hem de şeker pancarının yanı sıra hububat, nohut, yeşil mercimek, kuru fasulye ve kabak çekirdeği gibi üretim çeşitliliği bakımından geniş bir alanı kapsamaktadır. Bütün bunlara bağlı olarak, Kooperatifimiz kapsamında Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş adına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı veTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayelerinde Cumhurbaşkanımız tarafından takdim edilen 2017 yılında iller arasında en fazla ilave istihdam sağlayan firmalar içerisine girerek ödül almanın gururunu yaşıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ortakları ve mensuplarımızın, ülkemizde kooperatif alanında çalışan bütün insanların 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutluyorum. Umarım bu özel gün kooperatifçilik anlayışının ilerlemesindekatkı sağlar.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.