""

Akdağmadeni’nin çehresi değişiyor « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 19:40

Akdağmadeni’nin çehresi değişiyor

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde, toplu temel atma ve yapılan yatırımların açılış töreni düzenlendi. İlçe meydanında düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’da katıldı.

Akdağmadeni’nin  çehresi değişiyor
Son Güncelleme :

21 Ağustos 2017 - 7:00

Törenin açılış konuşmasını yapan Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, göreve geldiği günden bu güne kadar Akdağmadeni’ne yaptığı hizmetler hakkında bilgi verdi.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ise, Akdağmadeni ilçesine yapılan yüksekokulun açılışını gerçekleştireceklerini ve bu yıl öğrenci almaya başlayacaklarını söyledi.
Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül de, Akdağmadeni ilçenin çalışkan bir belediye başkanı olunca kendilerine sadece ona destek vermenin düştüğünü kaydetti.
Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ise, Akdağmadeni ve Yozgat’ın çeşitli yerlerinde sürekli açılışlara katıldıklarını belirterek, kendilerine en büyük desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Daha sonra kürsüye çıkan Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’a yapılan hizmetleri Yozgatlıların kendilerinden daha iyi bildiğini ve Yozgat halkına hizmet etmekten dolayı gurur duyduklarını kaydetti. Vali Kemal Yurtnaç ise törende yaptığı konuşmada, Akdağmadeni halkının mutlu gününde yanlarında olmaktan dolayı kendisinin de mutlu olduğunu belirterek, “Vilayeti ile belediyesi ile kamu birimleri ile kaymakamlıklarla bu tür çalışmaları en iyi şekilde götürmeye çalışıyoruz. Yapılan çalışmalarda bugün bir bir kendini göstermeye başlıyor. Yozgat genelinde yapılan çalışmalarla artık Yozgat kabuk değiştiriyor. Yapılan yatırımlarla Yozgat inşallah orta vadede ülkemizin parlayan yıldızı olacaktır. Açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız yatırımlarında hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, hükümetleri döneminde Türkiye’nin değişimleri ve dönüşümleri yaşadığını söyledi.
Türkiye’nin 2002 seçimlerinden sonra ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, enerjide, her alanda ortalama 3,5 kat büyüdüğünü vurgulayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bu değişim yaşanırken Türkiye’nin 81 ilinin, ilçelerinin de bu büyümeden, gelişmeden, kalkınmadan adaletli bir şekilde nasibini aldığını belirtti.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, temeli atılacak ve açılışı yapılacak yatırımları sayarak, “Açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız eserler hayırlı uğurlu olsun. Akdağmadenimizi, Yozgatımızı ve ülkemizi her alanda büyütmeye, kalkındırmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin 81 iline, ilçelerine kazandırdığımız eserlere bakılması lazım. Her yerde Allah’ın izniyle milletimize hizmet aşkıyla ortaya koyduğumuz eserler var.” dedi.
‘Sağlıkta Avrupa’dan da daha ilerideyiz, Amerika’dan da daha ilerideyiz’ diyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat’ta devam eden sulama, baraj inşaatları, doğalgaz, hızlı tren ve hava alanıyla ilgili çalışmalara değinerek konuşmasına şöyle devam etti:
“Yozgat, şehir hastanesiyle Türkiye’nin göz bebeği oldu. Büyük şehirlerimizin tamamına ve diğer bazı illerimiz olmak üzere 34 ilde şehir hastaneleri kurma kararını aldık ve adımları da attık. Şu ana kadar 3 şehir hastanesi faaliyete geçti ve Yozgat Şehir Hastanesi, Türkiye’de faaliyete geçen ilk şehir hastanesi oldu. Türkiye’nin dört bir yanını şehir hastaneleriyle donatma kararlılığındayız, sağlıkta Avrupa’dan da daha ilerideyiz, Amerika’dan da daha ilerideyiz. Bu eserleri kazandıran hükümetimize, milletimizin dua ve destekte bulunması, onun hakşinaslığının, kadirşinaslığının bir göstergesidir. Biz gücümüzün aziz milletten kaynaklandığının farkındayız. Milletimizin bize dua ve desteğinin de çalışkanlığımız, milletimiz için ürettiğimiz eserler, milletimizin emanetini ve hukukunu korumaya gösterdiğimiz özen sayesinde olduğunu çok iyi biliyoruz.” Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan hizmetlerin açılışı ve yapımına başlanan hizmetlerin temel atma töreni gerçekleştirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.