""

Akıllı bisiklet uygulaması geliyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 04:00

Akıllı bisiklet uygulaması geliyor

Yozgat Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde ‘akıllı bisiklet paylaşım sistemi’ kurulacak.

Akıllı bisiklet uygulaması geliyor
Son Güncelleme :

27 Ekim 2017 - 7:00

Yozgat Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde ‘akıllı bisiklet paylaşım sistemi’ kurulacak. Projenin ihalesi tamamlandı. 619 bin liraya mal olan sistem kapsamında Cumhuriyet meydanından, Kentpark’a kadar olan kısımda 4 tane bisiklet terminali kurulacak. Bu terminallerde 52 tane bisiklet hizmet verecek. İhaleyi alan firma tarafından önümüzdeki ay projenin temeli atılacak, Nisan ayından itibaren de bisiklet terminalleri kurulmuş olacak.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, akıllı bisiklet paylaşım istasyonlarının temelinin Kasım ayında temelinin atılacağını söyledi.
Akgün, gelecek yıl Nisan ayı itibariyle vatandaşların bisikletleri kullanmaya başlayacağını belirtti
İlk etapta 4 tane istasyon kurulacağını aktaran Ahmet Akgün, “Akıllı Bisiklet paylaşım sistemi cumhuriyet meydanı ile kentpark arasında yer alacak. İhtiyaca ve talebe göre bunu çoğaltacağız. İlk etapta 4 farklı istasyonda 52 tane bisiklet bulunacak. Bisikletleri kullanmak isteyen kişilere kart tanımlayacağız. Bu kartların dolumları için de 8 tane kios cihazı yerleştireceğiz. Bu tanımladığımız kart sistemi ile bisikletleri kullanan kişiyi ve takibini yapmış olacağız” dedi.Akgün ayrıca, bu proje ile vatandaşların sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımı yaygınlaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.