""

Albayrak’tan vatandaşlara yangın uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 15:17

Albayrak’tan vatandaşlara yangın uyarısı

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, mevsim itibariyle hava sıcaklıklarının artması doğada bulunan otları kuruttuğunu belirterek olası çıkabilecek yangınlara karşı vatandaşları uyardı.

Albayrak’tan  vatandaşlara yangın uyarısı
Son Güncelleme :

04 Temmuz 2017 - 7:00

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, yaptığı açıklamada yaz aylarında yangınların da artabileceğine dikkat çekerek, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çekti.
Albayrak, özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Yazla birlikte yangın çıkma ihtimali arttı. Özellikle anız yangınları çok ciddi problem teşkil etmekte. Vatandaşları bu konuda ikaz ediyoruz. Kavurucu sıcaklar, otların kurumasına sebep oldu. Vatandaşlarımızı, yangına sebebiyet verecek durumlardan kaçınmalı. Yangınlar en çok sigara izmariti ve kırık cam parçalarından çıkıyor. Piknik alanlarında bir sigara izmariti ya da güneş ışınlarına maruz kalan kırık camlar ve pet şişeler mercek görevi görerek yangın çıkarıyor.
Yolculuk yapan vatandaşlarımız ise içmiş oldukları sigaraları araçlarında bulunan kültablalarına söndürmeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Söndürülmeden camdan dışarı atılan sigara izmariti yol kenarlarında bulunan tarlaları ve kuru otların yanmasına sebebiyet verebilir.
Bu yangında çıkan dumanlar ise yolda seyreden araç sürücülerinin görüş mesafesini daraltarak olası bir kazaya davetiye çıkartmaktadır” dedi.
Hasat döneminin yaklaşmasıyla vatandaşların yangın konusunda daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden Albayrak “Şuan bölgemizde hububat hasat dönemi başladı.
Önceki yıllarda meydana gelen yangınların bu yılda yaşanmasını istemiyoruz. Bu yüzden uyarılarımızı sürekli tekrar ediyoruz. Çünkü olası bir yangında çiftçimizin, köylümüzün bir yıllık emeği yanıyor, hem çiftçimiz hem Yozgat ekonomisi büyük zarar görüyor. Bunların yanı sıra yangında binlerce böcekte canlı hayvanda telef oluyor. Tabiatın doğal dengesi zarar görüyor. Bu bakımdan vatandaşlarımızın özellikle bu aylarda daha duyarlı ve dikkatli olmalarını istiyoruz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.