""

Alifakılı Köyü 3. Pilav Şenliğinde bir araya geldi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:47

Alifakılı Köyü 3. Pilav Şenliğinde bir araya geldi

Yozgat’ın Şefaatli ilçesine bağlı Alifakılı köyü halkı geleneksel hale getirmeyi planladıkları 3. pilav şenliğinde bir araya geldi.

Alifakılı Köyü 3. Pilav Şenliğinde bir araya geldi
Son Güncelleme :

29 Haziran 2017 - 7:00

Alifakılı Köyünde düzenlenen pilav şenliğine Yerköy ve Şefaatli İlçe sakinleri, köy halkı ve gurbette bulunan Alifakılılar katıldı.
şenliğin gerçekleşmesinde büyük katkı sağlayan Murat Hür,insanların iş bulmak, aş bulmak için köylerinden ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, insanların birbrileri ile kaynaşma ve köylerini unutturmama adına şenliğin önemli olduğunu söyledi. Hür, “Köylerimizin nüfusu her geçen gün biraz daha azalmaktadır. Köyden göç etmek zorunda kalmış insanlarımızın, doğdukları, büyüdükleri köyleri unutmamalarını, çocukların babalarının, dedelerinin doğduğu yaşadığı yerleri unutmamaları için bir vesile olması için pilav şenliği düzenledik. Köyden göç etmiş çok sayıda köy halkı, Ramazan Bayramını da vesile kılarak köye geldi şenliğimize katıldı. Yıllardır birbirini görmeyen insanlarımız birbirlerini görüp hasret giderdi. Gençlerimiz oyunlar oynayıp eğlendi, birbirleri arasında bir kaynaşma oldu. Şenliğimize katılanlara pilav ikramında bulunduk. Güzel bir şenlik oldu, emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.