""

ALLAHIN İŞİNE KARIŞILMAZ « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 09:14

ALLAHIN İŞİNE KARIŞILMAZ

ALLAHIN İŞİNE KARIŞILMAZ
Son Güncelleme :

27 Eylül 2017 - 7:00

Adam biri bir gün tarlada çalışırken yorulur ve uykusu gelir tarlanın içinde bulunan  bir kavak(çınar) ağacının altına yatar.
Yattığı tarlada balkabağı da ekiliymiş. Adam  hem yatar hem de düşünür (haşa) şu Allahın işine bak der koskoca kavak ağacında küçücük kavak püskülü var küçücük kabak bitkisinde de kocaman  balkabakları var.
Balkabağı kavak ağacına, kavak püskülü de küçücük kabak kökenine yakışıyor der ve uyuya kalır.
Adam biraz sonra başına gelen  küçük bir darbe ile uyanır ve bakar ki  kavak ağacından düşen bir kavak püskülü başına düşmüş.
Adam biraz önce söylediklerini hatırlayarak ya şimdi başıma düşen balkabağı olsaydı diye düşünür ve  “Allahın işine karışılmaz O ne eylerse güzel eyler” diyerek pişman olur.

Kaşla gözün arasına düşecek damlayı düşünüp de kirpiği yaratan Allaha, daha sayamadığımız görülen görülmeyen bütün bu düzeni yaratan Allah; hamd ve şükürler olsun.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.