Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Adalet Bakanlığı görevine getirilen Gürlek, AHaber canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yargı süreçlerindeki gecikmelerin Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri haline geldiğini belirten Gürlek, yeni kurulacak hattın işleyişine ilişkin bilgi verdi.
CİMER BENZERİ SİSTEM
Alo Adalet Hattı’nın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) benzeri bir yapıda olacağını ifade eden Gürlek, vatandaşların doğrudan başvuru yapabileceğini söyledi. Gürlek, “Şu an Türkiye’nin en büyük sorunu dava süreçlerinin gecikmesi. Vatandaşlar bu konuda çok mağdur” dedi.
Vatandaşların ister telefonla arayarak, ister başvuru yoluyla “Dava dosyam uzun süredir devam ediyor” şeklinde bildirimde bulunabileceğini kaydeden Gürlek, bu başvuruların ilgili merciler tarafından değerlendirileceğini ve sürecin hızlandırılması için gerekli adımların atılacağını belirtti.
UZAYAN DAVALARA MÜDAHALE
Özellikle boşanma, kira ve kadastro davalarının uzun sürmesinin ciddi mağduriyetlere yol açtığını dile getiren Gürlek, bazı kadastro davalarının nesiller boyu devam ettiğine dikkat çekti.
“Örneğin 17 celsedir boşanma davası bitmemiş ya da bir kira davası 8 celsedir devam ediyor” diyen Gürlek, yeni sistemle birlikte bu tür gecikmelerin önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.
Adalet Bakanı Gürlek, “Hattı arayacaklar. Yargıdaki mağduriyetleri inşallah en kısa sürede çözeceğiz” ifadelerini kullanarak, vatandaş odaklı bir yargı anlayışı için çalışmaların hız kesmeden süreceğini vurguladı.
/ Ömer ERTUĞRUL
Alo Adalet Hattı ile gecikmelere son
Adalet sisteminde yaşanan gecikmelere çözüm amacıyla yeni bir adım atılıyor. Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Akın Gürlek, vatandaşların dava süreçlerinde yaşadığı mağduriyetleri gidermek için “Alo Adalet Hattı”nın kurulacağını duyurdu.
