Depremin yaşandığı ilk günden itibaren Yozgat’ta toplanan ve deprem bölgesine giden Alperenler, hem arama kurtarma çalışmalarında, hem depremzedelere destek olmada, gelen yardımların dağıtımı noktasında ve yardım toplanmasında aktif rol oynadılar. Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Alperen Ocakları Yozgat İl Başkanı Mustafa Çıtak, Alperen Ocakları olarak depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde olduklarını söyledi. Hem arama kurtarma, hem de yardım faaliyetlerine aralıksız destek verdiklerini ve halende destek vermeye devam ettiklerini anlatan Çıtak, enkazda arama kurtarma çalışmalarında 77 vatandaşımızı canlı olarak kurtarmayı başardıklarını vurguladı. Enkaz çalışmaları dışında da yardım ve dağıtım faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini belirten Çıtak, ‘’Yüzlerce çadır kurulumunda büyük bir gayretle yardımcı olduk. Mahalle ve köylere gıda ve diğer yardımları ulaştırma noktasında bütün kardeşlerim canla başla çalışmaya devam ediyor. Depremden en çok etkilenen çocuklarımızın bir nebzede olsa yüzünü güldürmek ve mutlu etmek için oyuncak ve hediye dağıtımı yaptık. Onların yüzünün gülmesi kadar kıymetli bir şey olmadığını gördük. Rabbim acılarımızı paylaşıp bu süreci hayırlı bir şekilde atlatmayı nasip etsin inşallah’’ dedi.
ONİKİŞUBAT İLÇESİ ALPERENLERE EMANET
Öte yandan Kahramanmaraş’ın onikişubat ilçesinde bulunan Alperen Ocaklarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ilçedeki faaliyetlerin yürütülmesi için ilçe emanet edildiği öğrenildi. Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Alperen Ocakları Yozgat İl Başkanı Mustafa Çıtak, ‘’İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, onikişubat ilçesini Alperen Ocakları ile onikişubat Belediyesine emanet etti. Oradaki bütün deprem ve yardım çalışmalarını Alperenler olarak bizim ile birlikte onikişubat belediyesi ortaklığında yürüttük. Ayrıca onikişubat ilçesine iki tane merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu adına çadır kent kurduk’’ diye konuştu. Haber Merkezi
Alperenler deprem bölgesinde
Yozgat Alperen Ocakları Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki ayrı deprem felaketinin ardından deprem bölgelerine giderek hem arama kurtarma, hem de yardım faaliyetlerine destek verdiler.




